Lotusblomster – skønhed, duft og symbolik

Lotusblomsten - Vietnams nationalblomst

Juni er lotus-sæson i Hanoi, og de mange lotusblomster ved bl.a. West Lake i vil i løbet af juni pryde omgivelserne med deres lyserøde og hvide blomster. Den yndefulde plante betragtes i Vietnam som noget helt særligt, og udover dens indiskutable skønhed tillægges den også som symbol for bl.a. rigdom, frugtbarhed og renhed.

Lotusblomsten er tidligere kåret som Vietnams nationalblomst, og i sæsonen ses den i mange søer og mindre vandhuller. I Hanoi er det især West Lake der er kendt for sine lotusblomster, og tager man en cykeltur omkring søen kan man ikke undgå dem. Især ved søens nordlige bred er der tilstødende damme fyldt med lotusblomster.

Er man tidligt på færde, kan man i det første sollys se kvinder i små både skære lotusblomster af, så de er klar til salg på markedet senere, og de smukke blomster har da også skabt en vis forretning omkring søen. Mange forlovede ønsker at tage fotos i denne blomster-kulisse, og til formålet er der adskillige steder lavet små broer, som man mod betaling kan benytte – det gælder også små bambusbåde. Cafeerne har selvfølge spundet Lotus ind i navnet, og her kan man så nyde det dejlige syn over en kop kaffe.

I Hanoi ses de afskårne lotusblomster til salg, og de er ikke specielt dyre – til gengæld holder de sjældent lang tid efter de er udsprunget.

Lotusblomsten er ikke bare smuk og dufter fantastisk, vietnameserne bruger den også i madlavningen – bl.a. kan stænglerne bruges i salat.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser