Long Bien Broen – hovedstadens rustne kærlighed

Long Bien broen

Hanoi deles af Red River og forbindes af Long Bien Broen. Den mere end 100 år gamle bro knejser over flodens vand med den rustrøde farve, og den ikoniske arkitektur har sammen med dens overlevelse af amerikanernes bombning blevet et af byens væsentligste symboler.

Long Bien Broen hed indtil Nordvietnams uafhængighed i 1954 Paul Doumer Bridge – opkaldt til ære for guvernøren for Fransk Indokina. Under Vietnamkrigen blev broen central i kampen mod amerikanerne, idet der via broen blev transporteret tonsvis af ris til tropperne i Dien Bien Phu. Amerikanerne forsøgte i flere omgange at ødelægge broen med bombeangreb, men det var først i 1972, at et koordineret bombeangreb satte en stopper for trafikken på broen. Broen blev dog repareret og er i dag en væsentlig del af Hanois selvbillede og prises i både poesi og sange.

I dag er der kommet 4 broer mere til over Red River, og da Long Bien Bridge kun kan bruges af tog, motorcykler og gående, er en stor del af trafikken henvist til de andre broer. Men det er stadig Long Bien Bridge, der mentalt betyder mest, og selv om det tit siges, at det er Gustave Eiffel (arkitekten bag Eiffeltårnet), der har designet broen, er det nu en tvivlsom antagelse – men fortællingen passer fint ind i den romantiserede historiefortælling broen repræsenterer.

Det går også de mange brudepar, der hver dag indtager broen med deres crew af fotografer ligesom man adskillige steder ser kærlighedserklæringer indskrevet i den rustne jern. Broen er især populær i de sene eftermiddagstimer, da broen er den perfekte kulisse ved solnedgang.

Long Bien Bridge er bestemt en gåtur værd. De 2,4 kilometer over Red River giver både et fantastisk view over livet ved floden og muligheden for at komme helt tæt på en arkitektur, der på afstand suger en til sig. Har man mulighed for at være på broen ved solnedgang venter der én en bonus, der næsten kan tage vejret fra en.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser