Vietnam er et skatkammer, når det handler om frugt. Der er noget for en hver smag, og man overvældes nemt af den tsunami af farver og dufte man rammes af. Overalt i Hanoi ser man kvinder, der fra gadeplan tilbyder frisk frugt til en rimelig pris – og det året rundt.
Tropiske frugter er meget nærende og et godt udgangspunkt for det daglige tilskud af kulhydrater, A- og C-vitaminer samt fibre og mineraler.
Frugternes farver er iøjnefaldende, og man må konstant vende sig rundt, når man færdes i bybilledet, hvis man vil have alle sanseindtryk med. Overfloden af frugter betyder også, at de bliver brugt på mange forskellige måder og til mange forskellige formål. De spises selvfølgelig rå, drikkes som juice, blandes i salater, laves til syltetøj og som ingrediens i et utal af desserter.I det nordlige Vietnam, hvor man i princippet har 4 årstider og dermed i perioder køligere vejr, åbnes der desuden mulighed for frugter som æbler, jordbær, kirsebær, grape, fersken eller pære.
Følgende frugter vil du helt sikkert støde på i Hanoi; (og det er blot et lille udsnit af det overvældende frugtsortiment)