Hang Ma - Jul i Hanoi – Santa Claus giver den fuld skrue!

Er man flygtet fra den kommercieller jul i Europa og rejst til det buddhistiske Vietnam i håb om at undgå vatnisser, kunstig julesne og blinkende rensdyr, så bør man i hvert fald holde sig langt væk fra Hang Ma Street i Hanoi – der på alle måder må betragtes som et rædselskabinet for juleallergiske danskere og andre turister på flugt fra jingle bells og ho-ho-ho lyde.

Selv om Vietnam er et overvejende buddhistisk land er julen alligevel blevet en af de fire vigtigste højtider i landet, kun overgået af nytåret Tet i februar, efterårsfestivallen i september og Buddhas fødselsdag i maj.

Trods landets kommunistiske profil fylder både de religiøse og mere kommercielle årsbegivenheder meget i samfundet, og i det gamle kvarter i Hanoi er det i Hang Ma Street man går hen, når der skal handle ind til en kommende begivenhed. Gaden skifter hele tiden karakter og indhold, og ikke snart er salget af Halloween-masker og skræmmende udklædninger pakket ned, før julemonsteret viser sit uhyggelige ansigt.

LED-lys, blinkende lamper og mekaniske nisser slås om opmærksomheden hos de købestærke turister og de mange lokale, som lader sig lokke af den fascinerende glimmer. Især den unge generation af vietnamesere har taget julen til sig og smartphonen tages ivrigt i brug, så Facebook-vennerne kan opdateres på julestemningen i hovedstaden.

Hang Ma Street er ca. 500 meter lang, og i november og december er hver en kvadratcentimeter spækket med glaskugler, kunstig sne, plastik snemænd og indpakningspapir. Her er der ikke tale om, at julens religiøse indhold er snigløbet af hurtige forretningsfolk, der har transformeret en kristen højtid til farverigt glimmeromsætning. Her har julen aldrig været en religiøs fest! Den er hvad den giver sig ud for; En kærkommen mulighed for at skabe hurtig omsætning. På den måde er julen i Hanoi befriende – Jesus og krybbespillene ses kun ved de katolske kirker, mens Santa Claus har ladet julen blive til et klingende kasseapparat, og hvis man hører godt efter, kan man høre tonerne fra jingle bells, mens millioner af Dong skifter hænder i Hang Ma Street.

Her finder du Hang Ma Street

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser