Indira Gandhi Park – en overset oase i Hanoi

Indira Gandhi Park

Hun var datter af premierminister Nehru, og dermed født ind i indisk politik. Hendes lange politiske karriere endte brat med et attentat i 1984, og mange steder i verden har på forskellig vis hyldet den stærke indiske kvinde – og også i Hanoi støder man på hende.

Det kræver ellers en central plads i et kommunistisk land, før man rejser statuer af kendte politikere i Vietnam, men Gandhi er altså undtagelsen. Cong Vien Indira Gandhi hedder parken, og er placeret i tilknytning til søen Thành Công.

Parken er sammenlignet med så mange af byens andre urbane oaser meget velholdt, og med nærområdets mange højhuse og skyskrabere, er det næsten magisk at gå en tur her. De høje bygninger i stål og glas spejler sig i søen, mens de lokale forsøger sig med fiskestangen.

Cong Vien Indira Gandhi må betragtes som turist-frit. Parken benyttes kun af de lokale omkringboende, og der tages da heller ikke entre her, som der gøres i de større mere kendte parker.

Parken er fuld af velholdte blomsterbede og små stier med et hav af bænke, hvor man kan slå sig ned. Trods den myldrende trafik ude på gaden, er her ro, og kun en larmende skoleklasse på udflugt minder én om, at storbycivilisationen er få meter væk.

Cong Vien Indira Gandhi ligger ca. 5 km. fra centrum, og turen kan sagtens tages på gå-ben eller cykel. De to veje GianVo og Lang Ha, der går i forlængelse af hinanden er interessante, og der er mange muligheder for at lave en kort afstikker ned af nogle af de små sidegader. Den hektiske trafik er på denne stækning i øvrigt reguleret med lyskryds, hvilket gør turen endnu mere behagelig…

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.