Hvid er det nye sorte – Derfor køre vietnameserne med masker

Derfor køre vietnameserne med masker, tørklæder mm.

Man kan undre sig over, at især piger og kvinder kører rundt på deres scootere iført en mundering, der mest af alt får dem til at ligne mobile mumier. Ud over standardmasken, har de ofte armlange handsker ( i ren Audrey Hepburn-stil), hætte, hat, solbriller og tørklæder. Trods den tropiske sol og temperaturer over de 30, dækker de sig til som om de er på vej til et udspekuleret bankkup.

Men der er hverken tale om gangsterforklædning eller en særlig egyptisk mumie-trend, når kvinderne i Vietnam sætter sig op på scooteren. Der er tale om ren og skær angst for at solen skal give dem den, i Europa, så eftertragtede brungyldne farve. I Vietnam (og de fleste andre lande i Asien) er hvid det nye sorte…

Den hvide hud betragtes som skønhed, og producenter af cremer har ikke været sene til at øjne det næsten umættelige marked af hungrende piger, der sukker efter det blege look. Markedet bugner over af Whitening lotion, whitening ansigtsmasker, whitening ansigtssæbe, og whitening foundation – både til kvinder og mænd.

Det er modeller som Ngoc Trinh, der for nogle unge piger i Vietnam er trednsættende for den blege stil
Det er modeller som Ngoc Trinh, der for nogle unge piger i Vietnam er trednsættende for den blege stil

En forbedret økonomi i den vietnamesiske familie siden slut 90´erne har givet kvinderne flere muligheder for at fokuserer på udseendet, og den stigende opmærksomheden på forurening og huller i ozonlaget har skabt en naturlig fremdrift for brugen af ansigtsmaske.

Hudfarven ikke længere kun er et modefænomen, men er i højere grad blevet en social-status-indikator. Jo mørkere huden er, jo kraftigere er signalet om, at man er nødsaget til at arbejde fysisk hårdt udendørs. Mens de der har lys hud signalerer høj uddannelse og god økonomi. whitningDet samme kan man sige om Europa – blot med modsat fortegn, her er den brune hud beviset på, at man har tid, overskud og økonomi til at dase i solen (helst under sydlige himmelstrøg).

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser