Huế – en kejserlig oplevelse

Den charmerende og stemningsfulde kejserlige by Huế er placeret ved bredden af Perfume-floden. Byen der var hovedstad for Kejserdynastiet Nguyen, evner stadig at genskabe stemningen af fortidens storladenhed til trods for, at mange af de fineste bygninger blev ødelagt under Vietnamkrigen. Huế er selvfølgelig placeret på UNESCO´s verdensarvsliste og fremstår malerisk og poetisk, når man slentrer rundt inden for byens murer.

Der er noget poetisk over en by, hvis vigtigste vartegn er en flod, og poesien bliver ikke mindre, når floden har fået tilnavnet Perfume River, flodens oprindelige navn er imidlertid Huong River. I efteråret falder orkideblomster i vandet og føres med strømmen, hvilket giver floden en parfume-lignende aroma, deraf øgenavnet.

Hvis du er historie nørd, eller bare elsker at gå på opdagelse i eksotiske kulturer, så er Huế – Vietnams tidligere kejserlige hovedstad absolut et af de steder du må besøge i Vietnam. Byen er den enestående demonstration af den magt der forsvandt med det kejserlige imperium, herunder et kompleks af monumenter, grave og pagoder, der tiltrækker turister fra hele verden.

Fæstningsanlægget indtager et stort afgrænset område på den nordlige side af Perfume River; Anlægget består af fire citadeller og komplekset indeholder både kongelige paladser og helligdomme samt den forbudte by. Turister forventes at tilbringe mindst én dag hvis de vil besøge hele komplekset.

Kejseren ønskede at genskabe, i mindre form, en kopi af den forbudte by i Beijing. Titusinder af arbejdere blev indkaldt til at grave en voldgrav og jordvolde til at danne den ydre omkreds af citadellet. Senere blev jordvoldene erstattet af en to meter tyk stenmur. På grund af landskabets form, er citadellet placeret mod øst mod Perfume-floden (i modsætning til den forbudte by i Beijing, som står mod syd). Kejseren besluttede at lave sit eget palads inden for murene af citadellet langs den østlige side nærmest floden.

Byen og alle de arkitektoniske vidundere fik dog en krank skæbne i 1968, hvor de amerikanske styrker i Vietnam, reagerede på den kommunistiske overtagelse af Hue, og beordrede byen generobret. Amerikanske bomber sprængt størstedelen af ​​byen i murbrokker, og kun en håndfuld af bygningerne undgik bomberegnen.

Udover at besøge de gamle monumenter og grave byder Hue også på meget andet. Man kan f.eks. bade og slikke solskin på nogle af Vietnams smukkeste strande – Thuan An og Lang Co. Desuden er der nogle varme kilder (Thanh Tan i Phong An, Phong Dien), hvor man kan slappe af efter en lang gåtur langs floden, hvis man da ikke har taget en rolig bådtur på floden og nydt byen fra vandsiden.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser