Hoi An Food Tour – kulinariske mad oplevelser i Hoi An
Hoi An er kendt for meget mere end de hvide strande, silkepapirslamperne og skrædderne. Her venter også en fantastisk gastronomisk oplevelse, hvor man lige fra det primitive gadekøkken til de flerstjernede restauranter kan give sine smagssanser en ordentlig en på opleveren.
At nyde maden er et kulinarisk eventyr og de lokale fødevarer udtrykker samtidig også en del af byens kultur og traditioner.
En attraktiv måde at blive indført i det det lokale vietnamesiske køkken er ved at deltage i en Food Tour, hvor man i løbet af et par timer eller tre får en tur på madkarrusellen og får en smagsmæssig indsigt i en række af byens specialiteter.
En Food Tour kan f.eks. indeholde nedenstående retter som;
White Rose (Bánh bao, bánh vạc) er en af Hoi An’s lokale specialiteter. Den laves af den same familie, der for ca. 4. genrationer opfandt retten. Familien producerer mere end 4000 white roses hver dag, og leverer til de fleste restauranter i
byen. White Rose er en slags rejer dumpling lavet af gennemsigtig hvid dej formet så den ligner en rose. White roses serveres med ristede løg på toppen og dyppes i krydret sauce.
Opskriften er hemmelig, og familiens restaurant 553 Hai Ba Trung Street holder stadig kortene tæt til kroppen, og leverer altså i dag white roses til det meste af byen.
Bánh bèo er dampet ris, der har konsistens af en pandekage. Midt i pandekagen er fyldt en krydret masse af hakkede friske rejser, forårsløg, mung bønner og skalotteløg. Retten er meget populær i Hoi An, hvor man tilføjer en lille smule sukker i rismelen for at skabe den “søde Bánh Beo”.
Thịt kẹp nướng er barbeque-stænger med stegt kød som sammen med grøntsager rulles ind i rispapir og bliver til den lækreste forårsrulle, som dyppes i forskellige saucer.
Cuốn đuôi xào nghệ – salat med grisehaler
Gỏi bao tử heo – ret der består af kogt grisemave
Hến trộn – baby muslinger friske fra floden. Muslinger er let sauteed med få krydderier blot nogle friske løg. Retten bliver spist ris kiks og fiskesauce.
Cao lầu – en lokal Hoi An specialitet lavet med nudler, svinekød og lokale grøntsager.
Cá lóc nướng – Havkat marineret med et hav af krydderier, som ingefær, skalotteløg, hvidløg og citrongræs. Fisken steges i en god halv time og spises oftest som en slags forårsrulle, idet fiskekødet rulles ind i blade fra krydderier.
En Food Tour byder både på lækkerier fra det lokale køkken krydret med atmosfære fra de små restauranter samt gode historier om maden og dens historie. Alt sammen en del af bindemidlet når man taler om den særlig atmosfære i Hoi An.
Velbekomme.
Prøv også en kokkeskole (cooking class) i Hoi An.
Send os dine spørgsmål eller få et uforpligtende tilbud
Få et uforpligtende tilbud eller send os dine spørgsmå. Udfyld formularen herunder, så vil Thomas, Michael eller Kenneth vende tilbage hurtigst muligt.