hochiminhcity

Ho Chi Minh City – Klassens frække dreng

Ho Chi Minh City, eller Saigon som den stadig kaldes, er Vietnams største og mest kaotiske by. Der bor godt 12 millioner mennesker i byen, og man regner med, at der kører i omegnen af 6 millioner scootere og motorcykler rundt i byen. Pulsen er høj og skyskrabere i glas og metal skyder op over alt som paddehatte. Men der er noget poetisk over kaos, og det lader som om, at det gamle Saigon har lagt sig i førersædet mod fremtiden på en skinnede ny motorcykel.

 
Ho Chi Minh City er porten til Vietnam, og her er der plads og rum til, at traditionen kan leve side om side med den moderne indflydelse. Det er her man oplever højhusene nærmest væve sig ind i de franske koloniale villaer, og hvor bybilledet fyldes med koniske ris-hatte side om side med hip hopperens cap. 

Saigons historie blev skrevet længe før den amerikanske hær troppede op, og man skal blot gå til Jade Emperor Pagoden, bygget af kineserne i 1909 eller besøge det centrale postkontor bygget i storladen fransk arkitektur for at få et fragment af alle de mosaikstykker, som by-historien er sammensat af.

Uanset hvad du ønsker, kan denne utrolige metropol levere. Hvad enten du vil handle billigt på markedet eller få målt op til skræddersyet tøj. Her kan du sippe en cocktails med skyliner udsigt, eller slukke tørsten med en kold øl i en af de små sidegader.

Franskmændene overtog magten i Saigon i 1862, og byen blev gjort til hovedstad i den franske koloni Cochinkina. Byen begyndte at udvide og udvikle sig under fransk indflydelse og en række bygninger i kolonistil blev bygget, og af den grund ofte kaldt “Orientens Paris.” Efter afslutningen af Anden Verdenskrig, forblev Saigon hovedstad i den franske koloni i Cochinkina.
Ho Chi Minh City & oplevelserne omkring
Ho Chi Minh City og omegn inviterer til et hav af aktiviteter – her skal blot nævnes de vigtigste;

Det er muligt at se og prøve Cu Chi Tunnelerne, som er et netværk af næsten 500 km tunneler, der blev anvendt af Viet Cong under Vietnamkrigen. Man kan også farer vild i Chinatown, der er en labyrint af templer, restauranter og medicinbutikker.

Besøge Vietnam History Museum – et fantastisk sted at lære om de farverige begivenheder i Vietnams fortid. Museet huser en stor samling af keramik, våben og kanoner. Der er fotografier, tøj og husholdningsartikler fra tilbage så langt som 1700-tallet.

Jade Emperor Pagoda er en af de mest dragende pagoder i byen og blev bygget i 1909 af det kantonesiske samfund. Dedikeret til forskellige kinesiske-Vietnamesisk guddomme, i en blanding af taoistiske og buddhistiske stilarter.

Besøg War Remnants Museum – museet huser torturinstrumenter og hundredvis af fotografier af grusomheder begået i det 20. århundrede, og i særdeleshed under Vietnamkrigen. På forsiden af museet er en lille samling af militært isenkram, herunder kampvogne og fly og, måske mest interessant, den mobile guillotinen, der anvendtes af de franske kolonister til at skabe retfærdighed i hele landet, før Anden Verdenskrig.

Gå på shoppingtur på Ben Thanh Markedet – Selvom markedet er overfyldt, er det det perfekte sted at gøre et godt køb eller prøve noget traditionelt (og billigt) vietnamesisk mad.

En nylig attraktion i byen er Saigon Skydeck, en observationsplatform på Bitexco Financial Tower, som har en højde af 262 meter, og dermed den højeste bygning i Ho Chi Minh City. Inspireret af formen af en lotus knop (den vietnamesiske nationale blomst), symboliserer bygningen i glas og stål det nye Vietnam. Fra 49. etage tilbydes der en fantastisk udsigt over byen og Saigon-floden.

Ho Chi Minh City er ”klassens frække dreng” sammenlignet med Hanoi, og byen vrimler med ludere, lommetyve og andet godtfolk, der kun underbygger den farverige stemning og den storbyatmosfære, der er svær at finde andre steder i Vietnam. Midt i district 1 finder man Bui Vien Street, der tilsyneladende aldrig sover, og hvor barer, levende musik og billigt mad tiltrækker mange – især backpackere.

Send os dine spørgsmål eller få et uforpligtende tilbud

Få et uforpligtende tilbud eller send os dine spørgsmå. Udfyld formularen herunder, så vil Thomas, Michael eller Kenneth vende tilbage hurtigst muligt.

Find os på sociale medier

Andre læste også:

Hvad skal man se og opleve i Vietnam? Se Kenneths top 5 her!

Hvad skal man se og opleve i Vietnam?

Vietnam er et langt land med mange muligheder og seværdigheder fra nord til syd og ikke mindst på øerne. Her er alt fra store travle byer som Hanoi til smuk natur med idylliske landsbyer og rismarker. Derudover er Vietnam kendt for sine smukke badestrande, som er oplagte

Læs mere »
Rejser til Vietnam med børn - Familieferie når det er bedst.

Familieferie – ferie med børn i Vietnam

Det Kenneth ikke forstod om børn og senge Vi kan ikke dele seng med vores børn … sådan stod der i flere mails. Siden jeg startede Vietnam Rejser i 2012, har jeg aldrig forstået hvorfor nogle forældre, skriver som et krav at deres små guldklumper SKAL have

Læs mere »

Har du spørgsmål?

Du er mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål på både mail og telefon.

Få inspiration til din rejse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hey! Inden du smutter...

Få seneste nyt om corona situationen, tips og tricks og spændende rejser til Vietnam. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Hey! Inden du smutter...

Få seneste nyt om corona situationen, tips og tricks og spændende rejser til Vietnam. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere