Ho Chi Minh City – Klassens frække dreng

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City, eller Saigon som den stadig kaldes, er Vietnams største og mest kaotiske by. Der bor godt 12 millioner mennesker i byen, og man regner med, at der kører i omegnen af 6 millioner scootere og motorcykler rundt i byen. Pulsen er høj og skyskrabere i glas og metal skyder op over alt som paddehatte. Men der er noget poetisk over kaos, og det lader som om, at det gamle Saigon har lagt sig i førersædet mod fremtiden på en skinnede ny motorcykel.

Ho Chi Minh City er porten til Vietnam, og her er der plads og rum til, at traditionen kan leve side om side med den moderne indflydelse. Det er her man oplever højhusene nærmest væve sig ind i de franske koloniale villaer, og hvor bybilledet fyldes med koniske ris-hatte side om side med hip hopperens cap.

Saigons historie blev skrevet længe før den amerikanske hær troppede op, og man skal blot gå til Jade Emperor Pagoden, bygget af kineserne i 1909 eller besøge det centrale postkontor bygget i storladen fransk arkitektur for at få et fragment af alle de mosaikstykker, som by-historien er sammensat af.

Uanset hvad du ønsker, kan denne utrolige metropol levere. Hvad enten du vil handle billigt på markedet eller få målt op til skræddersyet tøj. Her kan du sippe en cocktails med skyliner udsigt, eller slukke tørsten med en kold øl i en af de små sidegader.

Franskmændene overtog magten i Saigon i 1862, og byen blev gjort til hovedstad i den franske koloni Cochinkina. Byen begyndte at udvide og udvikle sig under fransk indflydelse og en række bygninger i kolonistil blev bygget, og af den grund ofte kaldt “Orientens Paris.” Efter afslutningen af Anden Verdenskrig, forblev Saigon hovedstad i den franske koloni i Cochinkina.

Ho Chi Minh City & oplevelserne omkring

Ho Chi Minh City og omegn inviterer til et hav af aktiviteter – her skal blot nævnes de vigtigste;

Det er muligt at se og prøve Cu Chi Tunnelerne, som er et netværk af næsten 500 km tunneler, der blev anvendt af Viet Cong under Vietnamkrigen. Man kan også farer vild i Chinatown, der er en labyrint af templer, restauranter og medicinbutikker.

Besøge Vietnam History Museum – et fantastisk sted at lære om de farverige begivenheder i Vietnams fortid. Museet huser en stor samling af keramik, våben og kanoner. Der er fotografier, tøj og husholdningsartikler fra tilbage så langt som 1700-tallet.

Jade Emperor Pagoda er en af de mest dragende pagoder i byen og blev bygget i 1909 af det kantonesiske samfund. Dedikeret til forskellige kinesiske-Vietnamesisk guddomme, i en blanding af taoistiske og buddhistiske stilarter.

Besøg War Remnants Museum – museet huser torturinstrumenter og hundredvis af fotografier af grusomheder begået i det 20. århundrede, og i særdeleshed under Vietnamkrigen. På forsiden af museet er en lille samling af militært isenkram, herunder kampvogne og fly og, måske mest interessant, den mobile guillotinen, der anvendtes af de franske kolonister til at skabe retfærdighed i hele landet, før Anden Verdenskrig.

Gå på shoppingtur på Ben Thanh Markedet – Selvom markedet er overfyldt, er det det perfekte sted at gøre et godt køb eller prøve noget traditionelt (og billigt) vietnamesisk mad.

En nylig attraktion i byen er Saigon Skydeck, en observationsplatform på Bitexco Financial Tower, som har en højde af 262 meter, og dermed den højeste bygning i Ho Chi Minh City. Inspireret af formen af en lotus knop (den vietnamesiske nationale blomst), symboliserer bygningen i glas og stål det nye Vietnam. Fra 49. etage tilbydes der en fantastisk udsigt over byen og Saigon-floden.

Ho Chi Minh City er ”klassens frække dreng” sammenlignet med Hanoi, og byen vrimler med ludere, lommetyve og andet godtfolk, der kun underbygger den farverige stemning og den storbyatmosfære, der er svær at finde andre steder i Vietnam. Midt i district 1 finder man Bui Vien Street, der tilsyneladende aldrig sover, og hvor barer, levende musik og billigt mad tiltrækker mange – især backpackere.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser