Ha Giang provinsen – storslået natur og etnicitet

Den fjerntliggende provins i det nordlige Vietnam med de smukkeste naturscenerier hedder Ha Giang. Trods provinsens overvældende naturskønhed er den på ingen måder besøgt af turister som storesøsteren mod vest – Sapa.

I Ha Giang provinsen er 90% af befolkningen etniske minoriteter, og området er en åben invitation til at komme tæt på den specielle kultur og levevis de repræsenterer.

Turiststrømmen er da også gradvis ved at finde området og det væld af oplevelser som provinsen tilbyder. Hovedparten af turister er dog stadig vietnamesere eller kinesere – idet provinsen grænser op mod Kina.

Markeder

Der er masser af markeder i Ha Giang provinsen, og det er også her man finder det berømte Khau Vai “Love marked” Her kommer lokale folk fra minoriteterne Hmong, Tay og Lo Lo for at søge en partner. Markedet afholdes dog kun én gang om året.

Turist licens

Til flere af de isolerede områder i provinsen kræves der en tilladelse som koster $10 og som kan fås i Ha Giang By eller på politistationen i Meo Vac. Mange hoteller er desuden behjælpelig med den særlige licens.

Tam Giac Mach

Boghvedeblomsten eller Tam Giac Mach på vietnamesisk er en speciel blomst der vokser i de nordlige bjergrige provinser i Vietnam. Det skal bemærkes, at denne blomst ikke vokser naturligt, den er plantet af de lokale landmænd og tidspunktet for boghvedesæsonen afhænger derfor, hvornår planterne er plantet.

Normalt står boghvedeblomsterne i blomst i oktober og november i Ha Giang-provinsen. Ud over at beundre skønheden i boghvedeblomsterne, bør man også prøve den lokale vin og kage der er lavet af dem, det er en meget specielt oplevelse.

Ma Pi Leng passet

Efter et par minutters kørsel fra byen Dong Van begynder den berømte vej til bjergpasset – Ma Pi Leng. Det er nok en af de smukkeste veje, du kan køre i Vietnam. Vejen er bygget af lokale folk i 60´erne , og var egentlig kun beregnet til heste og cykler, men bruges i dag af både biler og lastbiler. På toppen kaldes vejen ”Happiness Road” og passet regnes for kongen af alle bjergpas i Vietnam. Fra toppen kan man bl.a. se ned til Nho Que-floden der bruser med sit kolde bjergvand.

Hoang Su Phi

Hoang Su Phi er mindre besøgt af turister Men det betyder ikke, der ikke er kønt. Hele området består af enorme områder af ris terrasser, uspoleret natur og etniske landsbyer. Hvis du opholder dig i et par dage i Ha Giang provinsen, er dette sted absolut et besøg værd. Hoang Su Phi er omkring 70 km fra Ha Giang, men for at komme dertil skal man kører gennem snoede veje, hvilket tager sin tid.

Befolkning består af 11 etniske grupper, hvoraf Hmong, Tay, Dao og Nung udgør flertallet. Præcis som Sapa ligger området i ca. 1000 meter højde over havoverfladen.

Dong Van

Dong Van er kendt for den rige og unikke kulturarv fra de mange etniske minoriteter. Vietnams nordligste sted er landsbyen Lung Cu (Ca. 24 km fra Dong Van) med det vietnamesiske flag blafrende på Dragon Mountain. Flaget markerer, at det er det nordligste sted i Vietnam. På afstand er Lung Cu Village et spektakulært syn, og fra tårnet er der en vidunderlig udsigt over dalen. Vejen til Lung Cu er smuk som et postkort.

LoLo etnisk minoritet

Lung Cu Village er på grænsen til Kinas Yunnan provins og er hjemsted for, hvad vietnameserne hævder at være verdens største flyvende flag. Landsbyen er den nordligste by i Vietnam og regeringen har for nylig lavet en ny 22 km vej fra Dong Van til Lung Cu. Den lokale vietnamesisk og kinesisk hær patrulje i dette område i løbet af dagen og vil evt. bede om at se både dit pas og Ha Giang tilladelsen til at være i området. Byen bebos primært af LoLo folket, som er en af Vietnam 54 minoritetsgrupper.

Sa Phim

Et Hmong palads blev bygget her med fransk samtykke i begyndelsen af det tyvende århundrede, og er beliggende på Sa Phim, 16 km vest for Dong Van by. Paladset er bygget som et traditionel kinesisk palæ med 2 etager omkring en gårdhave, og bliver også kaldt opiumsslottet. Paladset har 64 værelser.

Meo Vac

Grænsebyen Meo Vac er ikke langt fra Dong Van, og turen gennem det bjergrige område med en højde af 1500 meter over havet er spektakulær. Område er et af de smukkeste, som man kan se i Ha Giang-provinsen. Er man tilfældigvis i byen på en søndag skal man udforske det lokale marked, som ligger lidt uden for byen.

Markedet var oprindeligt et kvægmarked, men i dag sælges både heste, grise og hunde. Her kommer lokale folk fra oplandet og sælger deres ting, dyr eller fødevare. Markedet er ikke blot en handelsplads men fungerer også som et socialt mødested for de etniske minoriteter – især Mong og Tay folket. Mange af folkene fra markedet kommer langsvejs fra for at gøre en god handel og mødes med deres venner og familie. Som alle markeder i Vietnam er travlheden størst tidligt om morgenen. 

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser