Det Vietnamesiske køkken
Det vietnamesiske køkken
At opholde sig i Vietnam betyder også at komme tæt på en gastronomisk verden, som feinsmeckere gerne rejser langt for at opleve.
Uheldigvis kommer man sjældent til at prøve kræfter med selve madlavningen, og de fantastiske råvarer maden er lavet af.
I Hoi An er man dog ikke bange for at dele den helt særlig vietnamesiske kogekunst, og byen tilbyder ”cooking classes/kokkeskoler” både som halv- og heldagsarrangementer. Mange af disse køkken-skoler begynder med indkøb af råvarer på markedet og kan desuden kombineres med byvandring, sejltur og cykeltur.
Uanset hvad man vælger er cooking-classes en formidabel måde ikke bare at lærer om vietnamesisk mad, men samtidig at få fingrene helt ned i nudlen.
Det vietnamesiske køkken er fuld af friske råvarer, hvad enten det gælder fisk, kødretter eller forårsruller. Vietnameserne bruger mange friske urter og grøntsager og har tradition for at pynte og opstille retterne, så der også er noget for øjet.
I Europa og USA er interessen for madlavning de seneste år blevet nærmest hysterisk, og Tv-programmer kårer i uendelighed de bedste kokke og bagere, så der er ikke noget at sige til, at Køkkenskolerne i Vietnam er blevet et tilløbsstykke. For mange er det bare ikke nok at indtage lækkerierne på restauranter. Ønsket er at forstå retternes tilblivelse og blive en del af den historie, som madkulturen i hvert land repræsentere.
Hoi An er ikke blot byen man rejser til for at gå på oplevelse i gastronomiens verden, det er også genvejen til forståelse af det vietnamesiske køkken – men sæt nogle dage af, det er en fantastisk verden som åbner sig.
Nedenstående fotoserie er fra en Cooking-class med indkøb på markedet, sejltur på floden og fiskeri.
Send os dine spørgsmål eller få et uforpligtende tilbud
Få et uforpligtende tilbud eller send os dine spørgsmå. Udfyld formularen herunder, så vil Thomas, Michael eller Kenneth vende tilbage hurtigst muligt.