Fra Hoi An til Quang Ngai på motorcykel

Hvis man på sin rejse til Vietnam har lyst til at komme helt tæt på naturen, opleve livet i de små landsbyer i provinsen og få en dybere forståelse af kulturen i landet, er en motorcykeltur det helt rigtige valg. Der arrangeres ture i hele landet, og man kan vælge at have chauffør med, så man får den fulde oplevelse på bagsædet eller evt. vælge selv at køre og have en guide med, der kender området. Det sidste kræver dog internationalt kørekort.

Motorcykelturene kan varierer fra en enkelt dag til 14 dage, og hvad enten man vælger en af de kortere ture eller en de af de længere, er man sikret at komme tæt på de autentiske Vietnam – man kan sige en oplevelse uden filter!

Sådan et eventyr er turen fra Hoi An til Quang Ngai. Turen varer 4 dage, hvoraf den sidste er kyststrækningen fra Quang Ngai til Hoi An.

Dag 1; (Hoi An til Kham Duc)

Efter at have forladt Hoi An kører man af smalle veje og stier op i højlandet. Med rismarker på begge sider, landmanden med sin vandbøffel og legende børn i vejkanten kører man igennem landskabet og gør stop ved små landsbyer og snakker med de lokale. Man møder åbenhed overalt og netop fordi højlandsområderne her er så lidt besøgt af turister, mærker man tydeligt, hvordan man selv for en kort stund bliver en attraktion. Landskabet i højlandet ændrer sig gradvist til at være jungle, der med den tætte grønne skov rejser sig på klipperne langs vejen. Motorcyklen kan komme steder, hvor bilen ingen chance har, og desuden passerer de smalle hængebroer eller flydende bambusbroer, der gør det nemt at krydse de store floder. Dagen ender i Kham Duc, der med sin placering på Ho Chi Minh Stien er et yndet overnatningssted for rejsen på motorcykel og for folk, der søger mod grænsen til Laos. Kham Duc var udgangspunkt for flere kampe under Vietnamkrigen, der blandt andet involverede de australske tropper.

(Teksten fortsætter efter billedgalleriet)

Dag 2; (Fra Kham Duc til Kon Tum)

Ruten fra Kham Duc til Kon Tum er både storslået og fantastisk. Af bjergvejene snor man sig af sted i landskaber med utrolige naturscenerier lige meget hvor man kigger hen. Kon Tum provinsen er den nordligste region i Vietnams centrale højland og her bor adskillige etniske minoriteter, som man kan lærer bedre kende ved at gøre holdt i nogle af de små landbyer under vejs. Området er befriende upåvirket af masseturismen, og man oplever enestående etnisk mangfoldighed og varm gæstfrihed i de fjerntliggende isolerede landsbyer. Kon Tum By ligger på bredden af Dakbla-floden og selv om byen er ret stor, vil man opleve den særlige højlands-ro hvile over stedet. Har man tid kan man evt. besøge Evacafe, der med sin omkringliggende have skaber det perfekte udgangspunkt for en fredelig kop kaffe eller en stille øl. Man forundres over at dette område var stedet for nogle af de mest blodige kampe under Vietnamkrigen.

Provinsen har i dag otte forskellige etniske minoritetsgrupper: Sedang, Bahnar, Jarai, Jeh-Trieng, Brau, Kadong, Mnam og den mindste, Ro Mam, med kun 200 tilbage. Her leves livet stadig som for 100 år siden, og det er kun en parabol hist og her der vidner om, at vi befinder os i 2017. Den moderne verden er på næsten magisk vis ikke eksisterende, men livet her leves ubesværet og med store smil, når man som besøgende træder indenfor.

I de fleste landsbyer mødes man af det ikoniske traditionelle Rong hus lige ved kanten af byen. Huset er en slag forsamlingshus, hvor byens befolkning mødes jævnligt.

I selve Kon Tum bør man ikke snyde sig selv for Bahnar katolske kirke på Nguyen Hue Street, en smuk træstruktur bygget i 1913, designet af en fransk arkitekt. Kirken overlevede mirakuløst krigen, og mere end 100 mennesker gemte sig i kælderen under kirken i to uger under et angreb.

(Teksten fortsætter efter billedgalleriet)

Dag 3; Fra Kon Tum til Quang Ngai

Fra Kon Tum går turen nu ud mod kysten til provinsens hovedstad Quang Ngai. Byen har ikke så meget at byde på, men turen dertil er fantastisk. Man kører ad QL24 der forbinder Kon Tum med kysten. Ruten er fuld af spektakulære naturskønne oplevelser. Fra hvor QL24 møder Highway 1, er det yderligere 30 kilometer nordpå til Quang Ngai. Her overnætter man. Fra Quang Ngai er der ca. 115 kilometer tilbage til Hoi An.

Inden man kører op langs kysten må man ikke snyde sig for et besøg på museet for My Lai-massakren. Quang Ngai provinsen havde en række meget blodige kampe under Vietnamkrigen – idet højlandet blev betragtet som højborg for Viet Cong. I de tidlige morgentimer den 16. marts 1968 landede amerikanske helikoptere ved landsbyen My Lai for at dræbe Viet Cong soldater. Men Viet Cong var ikke i landbyen og i stedet blev 504 uskyldige og ubevæbnede vietnamesiske bønder brutalt dræbt – mange af dem kvinder og børn. Massakren, der senere blev kendt som My Lai massakren fortælles i billeder og på film på museet, ligesom der er sat mindesten for de mange døde. Der er ingen huse tilbage, men man har genopført et enkelt hus, så man kan se, hvordan de lokale boede i landsbyen, inden angrebet. My Lai museet ligger ca. 15 km uden for byen.

(Teksten fortsætter efter billedgalleriet)

Dag 4; Fra Quang Ngai til Hoi An

Den sidste dag kører man op langs kysten mod Hoi An. Man ser de hvide strande, det blå vand og de mange små fiskerlandsbyer, der ligger som perler på en snor langs kysten. Man kan evt. gøre stop i Trung Thanh Village, der har vægmalerier på mange af husene, og som har bragt kunsten ind i dagligdagen – bl.a. ved også at male de ikoniske bambusbåde som et særlig kunstprojekt i byen.

(Se video fra turen efter billedgalleriet)

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser