Food Tour i Hanoi

Når man slentrer rundt i det gamle kvarter i Hanoi og nysgerrigt kigger på livet i de små krogede gader, er der virkelig noget for alle sanser. Det er på fortovskanten livet leves og her vietnameserne spiser, handler og slapper af i gode venners lag på cafeernes små plastikstole.

Man mødes ikke blot af lydene fra de travle scootere og motorcykler, men også fra smedens slag på det varme jern eller børnene, der leger ta´ fat. Duftene fra de mange gadekøkkener fremkalder fornemmelsen af sult, selv for den der lige har spist, og den behagelige hygge, der oser fra de små restauranter er så charmerende, at den virker dragende.

Alligevel skal der lidt mod til at sætte sig – turister og andre besøgende rammes nemlig samtidig af spørgsmål om hygiejne, eller hvad det egentlig er der serveres. Disse gadekøkkener har ingen skilte på engelsk, eller har på anden måde gjort sig til for turisterne. Til gengæld mødes man altid store smil, når man tager modet og sætter sig. De fleste gadekøkkener og små restauranter har ofte kun en ret på menukortet, så bestillingen er nem, og da man ved selvsyn kan se tilberedningen af maden, kan man nogenlunde få en forestilling om, hvad der serveres.

En anden mulighed er også at deltage en af byens mange food-tours. Her tager man med en lokal guide på en gåtur i det gamle kvarter, og får undervejs fortællinger om gaderne og det liv, der leves her. Der gøres holdt adskillige steder, og man får serveret den lokale mad med tilhørende forklaringer på, hvad man spiser.

Mange af de små restauranter har eksisteret i flere generationer, og har opnået høj status blandt hovedstadens borgere. Derfor kan man også opleve, at de er lange køer til nudelsuppen – netop fordi en restaurant i årevis har gjort kunderne mætte med deres helt særlige fremstilling af en ellers almindelig ret.

En food tour er en stor oplevelse, og samtidig en fortrinlig mulighed for at komme tæt på ikke bare velsmagende stret-food, men også den almindelige vietnamesers dagligliv.

Vi fulgte et par danske turister på en food tour og menuen for turen indeholdt bl.a. andet;

 • Banh Goi
 • Pho Bo
 • Banh Cuon
 • Dessert; blandet frugt med is og mælk (Hoa qua dam)
 • Bia Hoi (Den lokale friske øl)
 • Egg Coffee (Ca phe trung)

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

 • Kontakt os her

  Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
 • Vietnam Rejser - Kontakt os
 • Ønsker du tilbud på flyrejse?

  Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.