Det er bygget af Cham-folket

Er der noget så fascinerende som en for længst overstået æra, der pludselig titter frem med sine ældgamle fragmenter af skønhed, og minder én om, hvor lidt man selv fylder i verdenshistorien. Sådan et sted er My Son, der ligger 80 km. fra Da Nang og 50 km. fra Hoi An.

Oprindeligt er My Son bygget af Cham Kongeriget, som havde 54 stammer. Alle stammerne dyrker hinduismen. Mange af Cham-folket kom fra Indien, og bosatte sig i Vietnam og byggede her denne elegante helligdom. Herudover har de bygget hundrede af templer rundt om i skovarealet. Templerne i My Son blev bygget mellem det 4. og 14. århundrede.

My Son er ca. 2 km. i diameter og området blev først opdaget i 1885 af franskmændene, og der skulle gå mere end 100 år før området blev åbnet for offentligheden. I dag kommer her mange turister, og der arrangeres bl.a. danseoptræden, for de der gerne vil have en den indsigt i Cham-folkets kultur.

Det hellige sted er omgivet af bjerge og indeholder ikke mindre 70 tårne opdelt i klynger – men bygget efter samme princip. My Son blev åbnet for offentligheden i 1995, og er siden blevet besøgt af millioner af turister.

Desværre blev området sønderbombet i 1969 af amerikanerne, og de fleste tårne kollapsede eller blev stærk beskadiget. Der har senere fundet flere renoveringer sted, og i 1999 blev stedet officielt en del af UNISCOs verdens kulturarv.

Området er et spektakulært syn, og selv om My Son må affinde sig med lillebrorrollen i forhold til Angkor Wat i Cambodja, er der bestemt lagt op til en af de helt store oplevelser, hvor det ikke er svært at finde den Indiana Jones frem.

Er ens base Hoi An, kan turen tilbage passende gøres via floden Thu Bon, hvor der er mulighed for at besøge lerpotte-landsbyen Thanh Ha, samt landbyen Kim Bong med lange traditioner inden for træskæreri og bådebyggeri.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser