En unik og fællesskaberne virkelighed

I hjertet af Hanois gamle bydel på hjørnet af Ta Hien og Luong Ngoc Quyen findes en attraktion som (i hvert fald i backpackernes bog) er lige så vigtig som Halong Bay. Stedet går under navnet Bia Hoi Corner, eller ‘Bia Hoi junction’. Her kan man købe den kendte øl Bia Hoi, som regnes for at være verdens billigste øl. Et glas koldt Bia Hoi koster 1,5 kr., og kan kun kun købes i glas – så man når rigtig langt for en 20´er…

Men det er ikke kun backpackerne og de andre turister, som suges ind af Bia Hoi stemningen, vietnameserne holder sig heller ikke tilbage, og med en befolkning på mere end 90 million mennesker, hvoraf gennemsnitsalderen er 30 år, er der ikke noget at sige til, at Bia Hoi har sat sig markant på det vietnamesiske ølmarked. IMG_4645

At Bia Hoi Corner blevet så centralt et sted for drikfældighed, kan der nok gives en del grunde til. Det første argument, der med sikkerhed fylder en del i backpacker-segmentet, er prisen. Bia Hoi Corner er desuden et ret befærdet sted, og man kan fra sin lille førstepakets plastikstol bliver iagttager til den kaotiske stemning af scootere, dyttende taxaer og gadesælgere i én stor forvirring. Og så er Bia Hoi på mange måde blevet et lighedstegn med vietnamesisk kultur og levevis. Her findes den ægte tilbagelænet stemning krydret med den så velkendte vietnamesiske venlighed. Alle er lige, tvunget på samme niveau af de lave palstikstole, og afsættet for en samtale er alt det der sker lige omkring (hvis man da kan overdøve larmen) Kodeordet er afslapning, og selv om man fint kunne vælge en bar eller restaurant med lidt højere hygiejne og bedre service, så hænger høj som lav ud på hjørnet, og er en del af en unik og fællesskaberne virkelighed. Mange forretninger er afsluttet her, idet vietnameserne mener, at et glas frisk skummende Bia Hoi er den eneste rigtige måde at afslutte en god handel på.

Men hvad har gjort Bia Hoi til den mest populære øl i Vietnam? For mange turister kan også fortælle skræmmende historier om en smag, der mest af alt sender tankerne i retning af opvaskervand. Jo Bia Hoi reklamerer altid med, at de leverer frisk øl. Øllen bliver lavet hver nat og leveret den næste morgen. Det er en let pilsner uden IMG_4652konserveringsmidler og har en alkoholprocent på mellem 3-4%, og det er almindelig kendt at flere barer putter vand i øllet for at få det til at holde længere. Det er heller ingen hemmelighed, at smagen kan være meget forskellig fra dag til dag, afhængig af nattens bryggeriarbejde. Bia Hoi laves ikke udelukkende på humle og bygmalt, men også på ca. 50% ris, hvilket giver den en lyse farve. Øllen kan holde sig i ca. 24 timer, så barer og restauranter bestiller kun lige den mængde de mener at kunne sælge den kommende aften. Derfor kan man også tit opleve ud på aftenen, at der faktisk ikke er mere Bia Hoi på hjørnet af Ta Hien og Luong Ngoc Quyen og man må så ty til de væsentligt dyrere flaskeøl, som f.eks Tiger Beer og Saigon Beer.

Velsmagende lys pilsner eller opvaskervand er nok ikke så vigtigt hos kunderne i Bia Hoi Corner – her er en slurk af Bia Hoi en slurk af vietnamesisk øl-kultur, og tilsyneladende er den kulturelle tørst uslukkelig.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser