En sovebus med illegale stoffer.

Sovebus

En tur fra Hanoi til Hoi An kan gøres på mange måder i forskellige prisklasser. Er man til eventyr, og tænder på det uforudsigelige, må backpackernes førstevalg nok anbefales – nemlig sovebussen.

Sovebusserne er dog ikke blot et typisk low-budget rejsefænomen hos håbefulde europæiske unge, der ofte køber en ”åben” billet, så de kan gøre stop undervejs og dermed fortage turen fra syd mod nord (eller omvendt) i deres eget tempo. Det er også mange vietnameseres valg, når den lange rejse skal fortages.

En tur fra Hanoi til Hoi An koster ca. 100 kr. og tager ca. 19 timer. Bussen er bygget op af senge i to etager, og bortset fra at sengens længde kun er ca. 170 cm, så er rejseformen faktisk meget behagelig. Der er WIFI i bussen, hvis man inden man sender drømmene ud over rismarkerne, vil opdaterer sin Facebook eller sende en mail. De fleste busser er rigt dekoreret med farvede LED-lys i alle regnbuens farver, og når mørket falder på udenfor, kan man god få fornemmelsen af, at man er havnet i en party-bus.

3 medarbejdere fra Vietnam Rejser tog turen forleden, og alt gik fuldstændig efter planen de første 4 timer, men så kom til gengæld det uforudsigelige element, som vi rent mentalt var klar til. Bussen bliver standset af politiet, og en lille uniformeret mand med en kæmpe kasket trådte ind og læse lavmælt op af et dokument på vietnamesisk. Ifølge en medpassager, der oversatte for os, var meldingen, at bussen nu skulle køre tilbage og ind på det lokale regeringskontor.

En halv time efter var vi fremme, og bussens bagagerum blev systematisk tømt, men ingen passagerer måtte forlade bussen. Det viste sig hurtigt, at bussen indeholdt en hel del ting ud over de rejsenes kufferter og rygsække. Et kæmpe lager af indsmuglet tøj fra Kina gemte sig i lasten, og de uniformerede regeringsfolk og politiet satte nu en bremser for, at det ville nå frem til markederne og butikker sydpå. Tøjet blev konfiskeret, og chaufføren måtte ind i bygningen for formentlig at betale en bøde.

Herefter kunne roen igen falde over bussen, og mens vi krympede os sammen i de smalle og korte senge under tæpperne, måtte vi konstatere, at vi på udramatisk vis havde valgt en bus, der viste sig at indeholde store mængde illegale stoffer…

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser