Cuu Village – skønhed i forfald

Cuu Village ligger ved Nhue Floden og er på mange måde et pragteksempel på en antik landsby, der i de ældgamle kulisser i dag også er en aktiv og nutidig by, hvor Hanois søvnige udkantsliv folder sig ud. I kategorien ”antikke landsbyer” omkring Hanoi er Duong Lam den mest kendte, og som følge heraf også en strøm af turister, der samtidig har skabt en ny indtægtsmulighed for landsbyen. I Cuu Village er der ikke mange turister, og derfor er oplevelsen for de der vælger Cuu også mere autentisk.

Historie

For 100 år siden var Cuu en fattig landsby, der i høj grad var præget af landbrug (ris), analfabetisme og et typisk feudalt provinsliv.

Udviklingen i byen tog dog fart i 1930´erne, hvor mange familier etablerede sig som skræddere. Det var et par brødre der begyndte skrædder-eventyret, og mange andre fulgte trop, da de så de økonomiske muligheder, skrædderarbejdet gav. Der blev lavet tøj til primære rige familier i Hanoi, og senere med stort salg i Saigon. De kendte skræddere fra byen rejste også ud i landet og tjente penge, og mange af landsbyens villaer er bygget af disse folk, der vendte hjem med økonomisk gevinst. Villaerne er dels inspireret af den franske koloni-stil, mens andre er gennemført i traditionel vietnamesisk stil.

Efter 1945 gik det dog tilbage for skrædderforretninger i Cuu, og mange forlod byen for at finde lykken i hovedstaden. Næsten så hurtigt som byen havde forvandlet sig til en velhavende og berømt landsby, faldt den nu igen ind i glemslen og blev gradvist forladt.

Cuu Village i dag

I dag leves det stille liv i landsbyen, og mens turisterne valfarter til Duong Lam, er det mest fotografer og kunstnere, der søger til Cuu, hvor de smalle gyder, den spændende arkitektur og landsbyatmosfæren er unikke motiver.

Byens mange villaer og palæer står som en historisk påmindelse om fortidens storhed og berømmelse – nogle af dem er i forfald, og omfavnes af ukrudt, mos og vild bevoksning, mens andre bebos af lokale familier. Uanset hvilke huse man kigger efter, kan hverken ukrudt eller begyndende forfald dog fratage bygningerne deres skønhed.

Cuu Village er et besøg værd – også for andre end journalister, kunstmalere og fotografer. Landbyen giver en fantastisk indsigt i dagliglivet i en landsby, og ens puls falder i samme øjeblik man går igennem byporten.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.