Dalat – charmerende bjergidyl

I en højde af 1500 meter finder man den charmerende by Dalat, der med sin unikke beliggenhed i det centrale højland med det forfriskende kølige klima er blevet et hit for mange turister. Her kan man tage et pusterum fra varmen i Ho Chi Minh City, og nyde de maleriske vandfald og den franske koloniale arkitektur, der præger byen.

Fransk arkitektur og religiøse bygninger.

Når man kommer til Dalat forstår man straks, hvorfor franskmændene forelskede sig i Dalat under kolonitiden, og fordi Vietnamkrigens ødelæggelser skånede Dalat, kan man i dag nyde den velbevarede og smukke koloniale arkitektur, som ikke findes tilsvarende andre steder i landet. Byen er fantastisk at gå på opdagelse i – især til fods, og det er stadig muligt at se de lokale etniske minoriteter gå til markedet med deres kurve eller krukker hængende på ryggen.

Det er dog stadig byens uberørte skønhed af gamle religiøse arkitekturer som Linh Phuoc, Thien Vuong og Truc Lam der præger det arkitektoniske udtryk. Desuden bør bruge tid på at besøge Linh Phuoc pagoden – en af ​​de mest kendte pagoder i Vietnam med det højeste klokketårn på 37 meter i landet og sine egne farverige Buddha-malerier. Da Lat Cathedral eller Cock Church er berømt for ikke kun sin unikke arkitektur, men også den bedste udsigt til at se byen i alle fire retninger.

En tur med svævebanen

Svævebanen til Truc Lam pagoden ligger omkring 3 km syd for byen. Svæve-turen strækker sig over 2 km og byder på dejlige panoramaer af landsbyer og bjergskove, hele vejen til Truc Lam. Det Zen-stil buddhistisk kloster blev åbnet i 1994 og giver husly for omkring 100 munke og 80 nonner. Templet siges at drage fordel af en perfekt feng shui placering, med Pin Haat bjerget bag sig og Ho Tuyen Lam søen nedenfor. I forbindelse med klosteret er et picnic-område med borde og stole, der har udsigt over det rolige reservoir. Den kunstige sø blev oprettet i 1980 og er nu et rekreativt område med robåde og kanoudlejning.

Dalat markedet

Dalat Central Market (Cho Da Lat) er en af de største i landet, og er omgivet af rækker af caféer og butikker, der sælger vin og kandiseret frugt. Maden er højdepunktet her. Anden sal i den midterste bygning er helliget kun til madboder. I stueetagen af markedet bydes der på et kig ind den store mangfoldighed af råvarer dyrket i den omkringliggende region: tomater, avocadoer, asparges, jordbær og næsten enhver anden frugt du kan komme i tanke om, samt blomster i overflod. (artiklen fortsætter efter video)

Bao Dais Sommerpalads

Gemt væk under fyrretræer dukker Bao Dais Sommerpalads af op. Denne art deco-inspirerede bolig blev bygget af Vietnams sidste kejser mellem 1933 og 1938 og bliver kaldet Dinh III. Det er faktisk en af tre paladser (de andre er Dinh I og Dinh II), der tilhørte Bao Dai i Dalat. Det siges, at alle tre er forbundet af tunneller, så kejseren hemmeligt kunne besøge sine elskerinder i hver af dem. Uden for palæet hersker en karnevalslignende atmosfære med souvenirsælgere, ponyridning og Disney-figurer.

Lam Dong Museet

Lam Dong Museet (Bao Tang Lam Dong) er et fremragende museum, der er blevet anerkendt af FN for sin omfattende samling af musikalske gonger anvendt af de lokale K’ho, Ma og Churu minoriteter. Andre udstillinger omfatter en imponerende samling af udstoppede dyr af det lokale dyreliv. Herudover kan ses antikke levn fra Champa imperiet udgravet nær Cat Tien National Park.

Vandfald

Tiger Vandfaldet (Thac Hang Cop) er det største vandfald i Dalat området. Vandfaldet er en ideel udflugt for naturelskere, der ønsker at fordybe sig i området og en trekking tur bliver hurtigt eventyrlig, når man følger vandet, der ender i en slags regnskovs canyon nedenfor. Tiger Falls ligger 14 km øst for Dalat er er ca. 50 meter højt.

Langbiang Bjerget

Der er 12 km fra Dalat til Langbiang Bjerget (Nui Lang Bian) og undervejs passerer man gennem den maleriske landsby Lat, beboet af K’ho, Lat og Ma minoriteter. Landsbyboerne ernærer sig ved salg af squash, tobak, kaffe, te og bomuld, som de dyrker på bjergskråningerne. Man udforsker nemt på egen hånd bjerget via de markerede vandrestier, men lokale guider kan også lejes. Der er en betagende udsigter over landskabet, og de omkringliggende fyrreskove siges at huse nogle få overlevende bjørne, hjorte, leoparder og orner.

Dalat gastronomi

Når du kommer til Da Lat, har du mulighed for at nyde Da Lat-specialiteter, herunder vin og specielt frugtvin (fersken, jordbær, osv.), Syltetøj, Bao Loc te, artiskokker og friske lokale frugter og grøntsager (kål, Spinat, blomkål, selleri, ærter, gulerødder, kartofler).

Crazy House

Det er den vietnamesiske arkitekt Đặng Việt Nga, der er hjernen bag ”Crazy House”, der findes i Dalat. På vietnamesisk hedder huset Hằng Nga, og den korrekte oversættelse vil nok mere være Eventyrhuset, men ordet Crazy giver også god mening, når man ser huset. Arkitekturen er organiske ikke-retlinede former og giver med det samme associationer til Savador Dalis kunstværker. Huset åbnede i 1990 og er siden blevet omtalt i utallige guidebøger. Ud over at være en unik og bizar oplevelse er huset også hotel, og bestemt en anderledes måde at bo på, når man skal udforske Dalat og omegn.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser