Cu Da Village – nudler og nostalgi

Cu Da landsbyen

Kun 15 km fra Hanois larmende centrum finder man Cu Da Village – en perle af flere hundrede år gamle traditionelle vietnamesiske huse blandet med 100 år gammel fransk kolonialbyggeri. Byens ro og charme forstærkes af beboernes imødekommende indstilling.

Cu Da ligger på bredden af floden Nhu, og der er ca. 200 gamle huse i byen, hvoraf ca. 60 af dem står næsten uændret siden de blev bygget. Husene er alle lave og lange i dybden. Byggestilen betyder, at de er kølige om sommeren og varme om vinteren. Som en af få steder i provinsen, har husene her numre,- noget der ellers kun bruges i større byer.

Alle gaderne har deres egen port og byens pagode – Chua Cu Da – er placeret centralt i landsbyen og kan besøges gratis. Her er også skole, et fælleshus og i nabolandsbyen Khuc Thuy finder man det orangefarvede ikoniske tempel Thang Nghiem. Munkene her har i 1000 år været anerkendt som særligt lærde. Templet har været ødelagt adskillige gange ifm. krige, men er altid bygget op igen. I dag finder der stadig renoveringer sted, men templet er åben hver for besøgende, og det er en stor oplevelse at komme helt tæt på den buddhistiske grundsten, som Vietnam hviler på, og noget af en speciel oplevelse at stå i tempelgården og ane Hanois højhuse i horisonten.

Ud over den fascinerende arkitektur og et særligt indblik i et flere hundredårigt landbysamfund, er Cu Da også kendt for sin produktion af glasnudler. Halvdelen af landsbyens indtægter stammer fra nudelproduktion. Glasnudler bruges hovedsageligt i nudelsuppe og forårsruller og fås i en hvid og en gul version. I byen ser man overalt de særlige bambusbakker som nudler tørres på inden de skæres i tynde strimler om emballeres.

Et besøg i Cu Da village kan gøres som en halvdagstur fra Hanoi – men spis hjemmefra, da byen kun får få turister på besøg, er den ikke gearet med andet end meget lokal mad – for eksempel findes der i landsbyen et stort antal restauranter med kattekød, hvilket nok ikke står øverst på ønskesedlen på de flestes frokostkort.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.