Coronavirus (covid-19) i Vietnam

Update på Corona i Vietnam

Situationen i Vietnam udvikler sig i øjeblikket hastigt. Kan man rejse til Vietnam? Er det sikkert at rejse til Vietnam? Få svar på dine spørgsmål, og læs seneste nyt om Corona-situationen i Vietnam herunder!

Opdateret 15.12.21

En håbefuld opdatering fra Vietnam

Vietnam har længe været lukket land, og er det stadig, for turister pga. Corona pandemien. Det kan vi forhåbentlig snart kalde et overstået kapitel, og med stort tryk på forhåbentlig.

Den vietnamesiske regering, har som så mange andre lande, haft travlt med at håndtere pandemien. De har været lidt sent ude med at vaccinere befolkningen, i forhold til hjemme i Danmark. Derfor har tiden også trukket ud mht. planlægning af genåbning for turister. Men det ser mere lyst ud nu, end for bare et par måneder siden.

Ministeriet for kultur, sport og turisme i Vietnam har FORESLÅET en plan om åbning af landet for fuldt vaccineret turister som også har et Corona Pas.

Åbning i 3 faser

1. Fase
De første Koreanske og Amerikanske turister er allerede ankommet til Hoi An. Kravet har været at de skulle være fuldt vaccineret, og følge en på forhånd fastlagt rute for hvilke attraktioner der kan besøges.

2. Fase
Anden fase vil begynne i januar 2022, hvor yderligere destinationer vil blive tilføjet.

3. Fase
Den sidste fase vil være en fuld genåbning af landet og det forventes at være engang i juni eller juli 2022.

Vigtig info og forbehold

Det er vigtigt at pointere at fase 1, kun bliver tilbudt at udvalgte rejsebureauer og der vil være 3-7 dages karantæne på resorts der er udvalgt af myndighederne.

Efter karantænen vil der stadig være restriktioner for hvor du kan opholde dig og hvilke seværdigheder du kan besøge. De vil også være udvalgt af myndighederne.

Der er desværre ingen klare linjer for hvordan åbningen vil forløbe, men vi holder skarpt øje med nyheder og opdateringer her i Vietnam.

Åbning hos Vietnam Rejser

Vi hos Vietnam Rejser vil vi rigtig gerne kunne byde vores gæster velkommen til Vietnam igen.

Vi ønsker at du kan opleve det du vil og det vi har lyst til at vise dig. Uden restriktioner. Vi vil ikke tilbyde en rejse hvor du kan risikere at havne i en gruppe med 40 andre turister og hvor du skal rejse med begrænsninger.

Derfor tilbyder vi ikke rejser til Vietnam før der er fuldt åbnet, og du kan rejse frit rundt.

 


 

Opdateret før 15.12.21

Kan man rejse til Vietnam?

Det står flere steder på nettet at du kan rejse til Vietnam hvis du er fuld vaccineret.

Det er dog en sandhed du skal se lidt nærmere på. Vi har ikke prøvet det, så måske er det muligt, men du skal i så fald i karantæne, først på et regerings-bestemt hotel, og derefter formentlig i selvisolation. Jeg skriver måske fordi der er usikkerheder omkring detaljerne.

Men sikkert er det at du ikke kan rejse til Vietnam og rejse rundt som du har lyst.

Smittetal i Vietnam & vaccinationer

For de seneste opdateringer på smittetal i Vietnam, følg linket her.

Vietnam er begyndt at vaccinere befolkningen i Hanoi og Ho Chi Minh City hvor smittetrykket er størst. Desværre er det ikke muligt at få nok vacciner og det antal der er behov for her og nu, så selvom der er personale klar til at give vaccinerne, mangler det vigtigste.

Lockdown i storbyerne

I skrivende stund 16/8-2021, er der lockdown i Hanoi, Danang, Hoi An og Ho Chi Minh – de største turistbyer i Vietnam. Det betyder at vi skal blive hjemme, og kun kan gå ud og handle ind, hvis absolut nødvendigt.

Åbning af Phu Quoc som Phuket i Thailand

Der er masser af rygter og der er måske lidt om snakken når det nævnes at Vietnam overvejer at åbne Phu Quoc som den første destination – formentlig samme plan som Thailand havde med Phuket.

Men den plan er som måske bekendt, røget i vasken, da Thailand blev ramt at nye store udbrud i antal smittede.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Følg udenrigsministeriets rejsevejledning til Vietnam her.

Stil dine spørgsmål & få seneste nyt på mail

Har du spørgsmål, er du velkommen til at sende dem til os og vi skal svare så godt vi kan.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev her på siden, får du seneste nyt, og helt sikkert en mail når vi med sikkerhed ved at grænserne åbner igen.

Andre læste også:

Hvad skal man se og opleve i Vietnam? Se Kenneths top 5 her!

Hvad skal man se og opleve i Vietnam?

Vietnam er et langt land med mange muligheder og seværdigheder fra nord til syd og ikke mindst på øerne. Her er alt fra store travle byer som Hanoi til smuk natur med idylliske landsbyer og rismarker. Derudover er Vietnam kendt for sine smukke badestrande, som er oplagte

Læs mere »
Rejser til Vietnam med børn - Familieferie når det er bedst.

Familieferie – ferie med børn i Vietnam

Det Kenneth ikke forstod om børn og senge Vi kan ikke dele seng med vores børn … sådan stod der i flere mails. Siden jeg startede Vietnam Rejser i 2012, har jeg aldrig forstået hvorfor nogle forældre, skriver som et krav at deres små guldklumper SKAL have

Læs mere »

Har du spørgsmål?

Du er mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål på både mail og telefon.

Få inspiration til din rejse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Find os på sociale medier

Bestil et uforpligtende tilbud

Bestil et uforpligtende tilbud
Team Vietnam Rejser
Kontakt information
Antal rejsende
Skal vi hjælpe med flybilletter?
Har du nogle ønsker eller andet?
Udfyldes kun hvis du har trykket "ja tak" til flybilletter

For at kunne give et uforpligtende tilbud på fly, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.