Chau Long markedet – hvis man tør…

Chau Long markedet

Chau Long markedet er en af de mange markeder i Hanoi, der er et besøg værd. Modsat f.eks. Dong Xuan Markedet, der i høj grad har udviklet sig til et marked også for turister, så er Chau Long markedet et marked for de lokale. Chau Long markedet er det man kaldet et ”vådt” marked, fordi der konstant bliver skyllet kød og grøntsager ligesom her sælges en del fisk og andet godt fra havet. Her sælges intet tøj, souvenirs eller legetøj.

Markedet er indendørs og flankeret af små restauranter, der slanger sig som en ring om markedet. Indenfor er der lavt til loftet og en svag belysning, og her er intet gjort for at gøre oplevelsen hyggelig i dansk forstand. Her skal handles – og bruger man i stedet for sine sanser på varerne, er der virkelig en oplevelse at hente.

Chau Long Market ligger lidt nord for det gamle kvarter, lige ud for Truc Bac Søen. Men folk her er ikke kommet for at nyde sø-udsigten. De stiler direkte efter de smalle mørke indgange, der fører én ind i sansernes hule af dufte, lyde og smag. Her er boder med grøntsager og frugter, bjerge af ny-slagtet kød og masser af sprællevende fisk. Alt hvad en vietnamesisk husholdning behøver i køkkenafdelingen.

Som vestlig supermarked-kunde kan koaguleret blod, kilometer af tarme og indvolde, kyllingeblod og døde fiskeøjne nemt virke angstprovokerende, for her er intet gemt væk i folie, og for vietnameserne er det vigtigt, at man kan kvalitetskontrollere sine indkøb og ved nærsyn konstatere, at indkøbene er friske.

De fleste turister, der kommer her, er her i selskab med en ”cooking-class”, hvor de sammen med guiden køber ind til den senere undervisning. Men man kan sagtens selv gå på opdagelse i markedet, der ikke er større end man aldrig mister overblikket. Oplevelsen gøres ikke mindre af, at folkene i boderne er smilende og nysgerrige, og gerne viser deres varer frem, selv om de nok ved, at man ikke ender med at købe et kilo tarme.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.