Bryllup i Vietnam

Vietnamesisk bryllup

I Vietnam er bryllup en af de største begivenheder i livet. Begivenheden er da også forbundet med en række traditioner kogt op med inspiration fra bryllupsceremonier vi kender fra Europa.

Der kan være stor forskel på, hvordan et bryllup i Vietnam arrangeres – afhængig hvor i landet man bor, og om man er fra byen eller fra provinsen. Derfor er to bryllupper sjældent ens, selv om flere elementer går igen.

Bryllupsfoto

Et hvert bryllup begynder flere måneder før selve ceremonien med bryllupsbillederne. De farvestrålende fotos skal ligge klar, så bryllupsgæsterne kan beskue dem til selve festen, og bryllupsbillederne finder sted i perfekte omgivelser, der helst skal have et strejf af romantik. Flotte naturscenerier, blomstermarker, søer, historiske bygninger eller standen er ofte fortrukne steder.

Forlovelsesfesten

Næste vigtige skridt er selve forlovelsesfesten, – begiveheden involvere begge parters familier. Tidligere ansås forlovelsesfesten for vigtigere end selve bryllupsfesten, fordi det var her de to familier officielt annoncerede brylluppet. Forlovelsesfesten kan finde sted dagen før brylluppet, men i landdistrikterne en måned før.

Før forlovelsesfesten, skal hver familie vælger en repræsentant. Denne person er et medlem af familien, som har et lykkeligt liv og har høj placering position i familien. Begge repræsentanter er centrale i festen, da de styrer udvekslingen af gaver og selve gennemførelsen af ceremonien. Selve datoen for brylluppet besluttes af en munk eller en anden lærd person, og beslutningen afhænger af de to kommende ægtefolks fødselsår og dato.

Gaverne er forberedt af den forlovedes familie flere dage før forlovelsesceremonien. Traditionelt bliver gaverne placeret på bakker. Tallet skal være et ulige nummer 5, 7 eller 9. Gaverne er dækket af rødt farvet papir eller stof. I vietnamesiske tro, vil det ulige antal og den røde farve bringer lykke til det unge par.

Brylluppet

Moderne traditionelle bryllupper i Vietnam afviger betydeligt fra bryllupsfester tidligere. Den mest åbenlyse ændring er omkostningerne – festen er blevet dyrere og parrene ældre. Det er i dag sådan at ”udløbsdatoen” for kvinder er ca. 30 år, mens mænd helst skal være yngre end 35, inden de bliver gift.

Traditionelt skal det kommende ægtepar være adskilt dagen før brylluppet – ellers giver det uheld. På den store dag samles brudens familie i hendes hus for at afvente ankomsten af brudgommen.

Der serveres betel blade, areca nødder, risvin, frugt, kager, te og så videre.

Ofte er gommens ankomst markeret med fyrværkeri. Gommens familie præsentere sig selv og beder om tilladelse til deres søn til at gifte sig med sin brud. En ceremonimester (normalt en respekteret person, valgt fra brudens slægtninge) instruerer brudens forældre til at præsentere deres datter. Bruden kommer derefter ind.

Herefter tager brudeparret og alle gæsterne til gommens hjem, hvor den sidste del af ceremonien finder sted. Ceremonimesteren rådgiver brudeparret om at starte en ny familie, og de to sæt forældre skiftes til at dele deres erfaringer og give velsignelser. Gommen og bruden derefter udveksle vielsesringe, og forældrene giver nyligt gift par guld armbånd, øreringe og andre værdifulde gaver.

Under receptionen, vil gommen og bruden, og deres forældre besøge hver hvert bord for at takke deres gæster.

Herefter afsluttes brylluppet, og gæster drager hjem igen.

Der kan som nævnt være stor forskel på måden familierne vælger at afholde brylluppet på, og vietnameserne er ikke mere bundne af traditionerne, end at de rent praktisk kan tilrettelægge festlighederne ift. økonomi, familiernes placering geografisk osv. Herudover har mere moderne islæt sneget sig ind i bryllupsfesterne. Blandt andet er der ofte hyret en DJ, opstillet karaokeanlæg, og mens der nok synges traditionelle sange, er underlægningsmusikken elektronisk i bedste night-club-stil.

Vietnameserne inviterer mange gæster til deres bryllupper. Det er således ikke unormalt med 400-600 gæster.

Til eksempel have Kenneth & Thao 600 gæster til deres bryllup i Vietnam.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.