Bliv væk i Hanoi – og nyd det

At fare vild er pr. definition noget negativt, og for de fleste forbundet med dårlige oplevelser. Mange vælger i effektivitetens navn den lige vej, og vi finder tryghed i at vide, hvad der kommer lige rundt om hjørnet. Derfor kan Hanois edderkoppespind af veje, sidegade og stier godt virke en smule angstprovokerende, når man på egen hånd bevæger sig væk fra hotellet med et city-kort, der i bedste fald viser ca. 20% af de veje, der findes. Men bare rolig – at fare lidt vild kan faktisk være både en befrielse og en nydelse.

Ja man kan faktisk med en vis sikkerhed for succes beslutte sig for at fare vild, hvis man har en 4-5 timer der ikke er planlagt, og den gode nyhed er, at Hanoi er det perfekte sted at blive lidt væk og få en på opleveren. Overalt møder man nysgerrige og hjælpsomme mennesker, der igen hjælper én på rettes spor, når man vil tilbage til det rette spor.

At blive væk er ret simpelt – man forlader bare den store vej man befinder sig på, og slentre ned af en af de smalle gyder. Man husker (tag evt. et billede med din smartphone) vejnavnet man forlader, så man altid kan få hjælp til at finde tilbage. Når man nu bevidst vælger at improvisere, så er det bare at nyde omgivelserne, for nu kommer man helt tæt på hanoianernes dagligdag. Selv om man forsøger at lave en rute, som bør bringe én tilbage, er risikoen for at fare vild enorm. Gaderne hænger sammen som en labyrint, og mens man nyder atmosfæren og byens indre liv, bevæger man måske i den forkerte retning. Det er her de små markeder findes, der ikke er beskrevet i guidebogen, det er her ingen turister kommer, og hvor man selv bliver attraktionen. Skolebørnene råber deres standard ”hello” efterfulgt af et fnis, og man mærker, at der bliver talt om én. Sætter man sig ned på en af de små cafeer og køber en kop te eller kaffe, vil de modigste sikkert spørge til, hvorfra du kommer, og ofte vil du blive bedt om at deltage i en fotosession, hvor alle vil portrætteres med den blege europæer, der tilsyneladende er faret vild i storbyjunglen. Der er kun en ting at gøre – Nyd det! Inviter dig selv på en Bun Cha til frokost på en af fortovsrestauranterne og smag den vietnamesiske mad, der med sikkerhed ikke er tænkt som turistføde.

Når man på et tidpunkt vil tilbage til gaden man kom fra, så spørger man blot omkring sig, og du vil blive hjulpet med det samme. Man har også muligheden for at betale en af de mange mænd, der ventende på deres motorcykel kan køre dig derhen hvor du ønsker, for små penge.

Det kræver lidt mod – men det gør alle eventyr. Men der venter en række oplevelser nede af de små sidegader, som selv de bedste rejsebureauer ikke kan skabe. Så har man modet, er det en oplevelse at blive væk i Hanoi,- i hvert bare for et par timer.

Selv om det er nemt at fare vild i Det Gamle Kvarter, bevæger man sig stadig rundt i turistområdet – så vælg en de byens 27 andre distrikter, hvis du ønsker at blive væk med en vis autentisitet.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser