Barnet vises frem (Đầy Tháng)

Der er mange skikke knyttet til at få et barn i Vietnam. En del af dem er kinesiske traditioner, der er videreført i en vietnamesisk/buddhistisk version. En af traditionerne er fejringen af barnets første måned (eller 30 dage) – også kaldet ”hel måneds dagen”.

Det er ved denne begivenhed, at barnet første gang præsenteres for resten af familien og vennerne. Inden afsløringen gennemgås der en række ritualer, som er overstået inden festen begynder, og familien samles for at give deres velsignelse og gaver til det lille nye familiemedlem.

Da der ofte er mange inviteret til hel-månedsfesten, er det ikke sikkert, det kan afholdes i hjemmet, og så lejer man plads på en lokal restaurant. Begivenheden er nemlig og en reel fest, hvor der spises uendelige rækker af lækre vietnamesiske retter og drikkes øl og risvin eller vodka.

Selv om mange familier i dag nøjes med at markere dagen med en fest, ses de gamle traditioner stadig. Til hel måneds festen serveres der riskager og røde æg, da ægget symboliserer frugtbarhed. Drenge får et ulige antal æg, mens piger et lige antal. Den kinesiske tradition foreskriver også, at barnet hoved barberes (eller klippes), og at håret pakkes ind i rødt stof og syes ind i en pude, som barnet så skal sove med. Håret kan også bruges til at lave en kalligrafipensel, som man så skriver ønsker om visdom, sundhed og lykke med.

I Vietnam er der også en del ”regler” som bør følges ift. nyfødte. Det er f.eks. ikke god skik at rose barnet eller fortælle, hvor smukt det er – det vil nemlig betyde en åben invitation for dæmoner og spøgelser. Barnets navn skal være et, som ikke i forvejen findes i familien – så lang tid tilbage, man har ført stamtræ – og det kan godt være flere hundrede år. Da familierne ofte er meget store, kan det give store kvaler, når barnet skal navngives.

Hel-måneds-dagen er dog nok i dag mest en kærkommen mulighed for at samle familien og få noget god mad og drikke – og festen kan vare i mange timer – mens festens midtpunkt kan tage sig en velfortjent lur.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser