Ban Gioc vandfaldet – Grænsesøgende oplevelse i frit fald

Ban Gioc vandfaldet

Ban Gioc vandfaldet er et af Vietnams mest imponerende seværdigheder. Beliggende i den nordøstlige Cao Bang provins ca. 250 km. fra Ba Be Nationalpark. Vandfaldet er 30 meter højt og 300 meter på bredt, hvilket gør Ban Gioc til det største vandfald i Asien. Den smukke flod Quay Son løber under vandfaldet, og videre gennem et landskab af rismarker og bambuslunde, omgivet af kalkstenklipper.

Vandfaldet og floden danner tilsammen grænsen mellem Vietnam og Kina. Det er i øjeblikket det 4. største vandfald langs en national grænse, efter Iguazu Falls, Victoria Falls, og Niagara Falls.

Ban Gioc vandfaldet ligger 350 km fra Hanoi. Hovedvejen til Cao Bang er rigtig god, og de mindre veje resten af ruten er blevet renoveret de sidste par år, og alene turen til Ban_DSC0132 Gioc er en oplevelse i sig selv. Området ind mod Kina er stadig ikke besøgt af ret mange turister, og når man står der på kanten af virkeligheden og målløs blot må konstatere, at mennesket stadig kun er en simpel og lille skabning, når naturen viser sig fra denne side, så er det svært at forstå at flere ikke finder vejen hertil.

Området omkring vandfaldet præges af rismarkernes farver afhængig af årstiden. Kommer man i september og oktober, hvor sommerens regnskyl er overstået, er vandet klart, og falder med mindre kraft og så ser man måske også, at rismarkerne bliver høstet. Metoden har ikke ændret sig i århundrede, og der høstes stadig med hånden. Men de tidsløse rismarker og deres svajende ro brydes af Quay Son floden, der skær sig igennem landskabet og pludselig på den mest dramatiske måde kaster sig frygtløst ud over en 300 meter bred kalkstensafsats og med en enorm kraft falder ned på flere terrasser og fordeler sig. Ban Gioc Vandfaldet er en realitet, og med sin brusende fremfærd er ingen i tvivl om hvem der er boss her.

Det spektakulære syn har betydet, at turistindustrien på den kinesiske side er i kraftig_DSC0199 udvikling, og man kan fra den vietnamesiske side se, at der er bygget hoteller osv. Vietnameserne må dog stadig nøjes med et par skæve træskure, hvorfra der sælges snacks og souvenirs. Midt i floden sejler små bambusbåde rundt og agerer en slagt flydende duty free shops. Cigaretter og chokolade er temmelig dyrt i Kina, og da kineserne ikke må gå på land i Vietnam bliver de billige vietnamesiske smøger solgt i bunden af vandfaldet midt i floden. Her sejler turisterne nemlig rundt på pramme fra den kinesiske og vietnamesiske side. En tur med disse pramme, der bringer én helt tæt på vandfaldet koster 50.000 Dong, og er bestemt turen værd.

_DSC0341Når vandfaldet og rismarkerne er kommet ind på nethinden, er den oplagte mulighed for overnatning i et af de mange homestays, der efterhånden er skudt op i nærområdet. Her er der også mulighed for at bo hos de etniske grupper og opleve Vietnam fra en helt ny vinkel.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser