Bach Ma Templet – Hanois ældste tempel

Bach Ma Templet

Det gamle kvarter i Hanoi er foruden et hav af små cafeer, restauranter og forretninger og hjemsted for et stort antal templer og pagoder. Der er minimum et tempel i hver gade og nogen steder flere. Selv om templerne er små bliver de brugt dagligt, og turister er også velkommen til at kigge indenfor.

Et af de mest kendte templer er Bach Ma Templet i Hang Boum Street. Templet er bygget for mere end 1000 år siden og anses for at være hovedstadens ældste. Templet bliver også kaldt for Hvide Hest templet fordi det fortælles, at byens grundlægger Ly Thai To (Ly dynastiet) fik hjælp af en hvid hest, da han via floden fandt byen og gjorde den til hovedstad. I taknemmelighed, etablerede kongen Bach Ma templet i 1010 til ære for den hvide hest, som hjalp ham.

Templet er blevet beskadiget af naturkatastrofer og oversvømmelser flere gange, og de nuværende bygninger er fra det 18. og 19. århundrede. Templet er rigt dekoreret og bruges aktivt i det daglige. Er man heldig at være i byen i forbindelse med afholdelse af forskellige højtider og mærkedage i templet, venter der en farverig og smuk oplevelse, hvor man som tilskuer kommer tæt på byens religiøse liv.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.