Bac Son Dalen – det grønne paradis på jord

Bac Son Dalen

Er man vild med udsigten i Sapa, eller har man nydt synet af klippetoppene i Tam Coc, så er Bac Son det sikre valg. Stedet er trods sin drømmeagtige skønhed blevet lidt overset af turiststrømmen, og her er derfor helt fredeligt, og man kan nærmest komme i trance bare ved det syn Bac Son dalen byder på.

Ydermere ligger Bac Son kun 170 km nordøst for Hanoi, og er derfor det perfekte valg til en en- eller todagstur – idet der er mulighed for overnatning i homestay.

Bac Son Dalen er omgivet af høje bjerge, der skyder op i næsten 1200 meter, og sammen med dalens rismarker udgør de de væsentligste ingredienser i en fantastisk natur-cocktail, der bedst nydes fra en af bjergene. Vejene i dalen snor sig igennem rismarkerne og kun floden tager kampen op med de mest udspekulerede sving. Det er ikke overraskende at de lokale selv kalder dalen ”Det grønne paradis på jord”

Området er hovedsagelig beboet af det etniske mindretal Tay, som bor i de ikoniske styltehuse, hvor de har fastholdt stammesammensætningen i flere hundrede år.

I området blev der i 1922 optalt 43 landsbyer som udgør den såkaldte Bac Son kultur der er fremherskende i bjergene. Udover risen, der plantes i to sæsoner, så der kan høstes forskudt, dyrkes der også søde kartofler og majs. Landbruget i Bac Son er den alt dominerende indtægtskilde.

Trods dalens skønhed er området helt overset af turister, hvilket betyder at mødet med landsbykulturen hos Tay´erne er helt uspoleret uden souvenirboder og den stress der ofte er forbundet med de store og populære turistdestinationer. Her kan man også opleve ældgammelt håndværk som f.eks. produktion af de traditionelle tagsten.

Ud over den åndeløse udsigt er her mange andre muligheder for aktiviteter. Udover vandring i bjergene, kan man cykle rundt i dalen eller tage et længere trek langs floden.

Udsigten over dalen ses bedst fra det bjerg, der også har en telefon antenne på toppen. Vejen derop er en vandretur på mere end 1200 stejle trappetrin, som ca. tager en time.

Vær opmærksom på, at de første 50 meter kan være mudret især hvis der for nylig er faldet regn. Mennesker med benproblemer anbefales ikke at tage denne tur.

Der er masser af fotomuligheder på vejen op ad bjerget, men på toppen kan man ved telefonmasten få et spektakulært 360 grader view over hele dalen. Man må forvente at betale ca. 6 kr. for at få adgang til denne udsigtspost.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser