Walkabout i Hanois Gamle Kvarter

Det gamle kvarter i Hanoi gemmer på så mange oplevelser, der skjuler sig i krogene og i de smalle sidegader, at det bestemt er et oplagt område at gå på opdagelse i. Samtidig kan oplevelsen kombineres med lokal mad, og et indblik i hovedstadens gastronomiske mangfoldighed.

En formiddagstur kan f.eks. begynde med morgenmad, som i Hanoi er ensbetydende med nudelsuppe (Pho). Pho serveres alle steder i Hanoi fra de dyreste restauranter til de små gadekøkkener. Smagen varierer fra sted til sted, og ofte er opskriften gået i arv i flere generationer. Et vietnamesisk ordsprog siger, at hvis man spørger 9 personer om, hvor man får den bedste Pho, så får man 10 svar… Pho er på mange måder blevet synonymt med Vietnam. De mest populære varianter er Pho Ga (med kylling) og Pho Bo (med oksekød), og retten spises især til morgenmad og frokost.

En af de mere kendte Pho-restauranter er Pho Gia Truyen (49 Bat Dan Street) Restauranten er familieejet, og har serveret deres berømte IMG_6543Pho her i årtier. Der er ofte lang kø for at købe et måltid, men så får man også den legendariske Pho fra en af de restauranter, der har det bedste ry i Hanoi.

Efter morgenmaden kan man f.eks. gå på opdagelse i de mange små og meget smalle butikker, eller vælge en af de små sidegyder, de kan føre én langt ind i hjertet af den bydel, de fleste kun kender fra de større veje. Det er bl.a. her maden laves til mange af fortovsrestauranterne, og i øvrigt her en stor del af befolkningen bor.

Der er i Det Gamle Kvarter adskillige små templer, som man kan besøge, – f.eks. Bach Ma Temple (76 Hang Buom Street), der siges at være det ældste tempel i byen. Templet er bygget for at ære en hvid hest, der førte kejser Ly Thai To til byen, hvor han straks begyndte byggeriet af bymuren.

IMG_6587Inden frokost vil en kaffe på en af de utallige cafeer nok være passende, og hvorfor ikke bestille Hanoi-specialiteten Æg-kaffe (Ca Phe Trung). En af de mest berømte cafeer er Café Giang (39 Lý Ti Tổ Hà). Cafeen blev grundlagt i 1946 af Mr. Nguyen Giang, der oprindelig var bartender på det legendariske 5 stjernede Sofitel Legend Metropole Hanoi Hotel. Han har selv fortalt, at han opfandt æg-kaffe i tider, hvor mælken var knap i Hanoi, og at han erstattede mælken med et æg i stIMG_6647edet.

Formiddagen kan sluttes med en frokost, og der er utallige muligheder fra de hundredvis af gadekøkkener og restauranter. En anbefaling kunne være Bun Bo Nam Bo

Bun bo Nam Bộ er vietnamesisk glasnudler med grillet oksekød. Skålen serveres med glasnudler, marineret oksekød, friske grøntsager samt lidt ristede løg på toppen. Oksekødet er magert, og der er ikke puttet meget olie i retten – hvilket gør den let, samtidig med at den mætter. Put lidt limefrugt og Chilli i og du er godt på vej til at sende smagssanserne til himmels. Den bedste Bun bo Nam Bộ serveres på restauranten af samme navn på 89 Hàng Điếu.

En walkabout i Hanois Gamle Kvarter er aldrig kedeligt, og overraskelserne lurer altid lige om hjørnet, så man kan sagtens snuppe en lignende tur næste dag uden risiko for gentagelse.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser