Kvindernes dag i Vietnam – måske skulle de ikke nøjes med blomster…

Kvindernes dag i Vietnam

Kvinderne i Vietnam fejres hele to gange om året – dels på Kvindernes Internationale Kampdag (den 8. marts) samt på deres helt egen dag den. 20 oktober (Ngày phụ nữ Việt Nam). Det er på denne dag samfundet, og ikke mindst mændene hylder kvinderne og viser deres respekt og kærlighed. Dagen regnes ikke som en officiel helligdag, og på mange måder ligner den en vietnamesisk udgave af Valentines Day. 

Kvinderne modtager roser, postkort og små gaver fra deres kærester, ægtemænd og mandlige kollegaer, og dagen er en sand mulighed for _DSC0006singlefyre, hvis de vil imponere en pige, eller gøre opmærksom på en mere personlig interesse…

Hvis man spørger de vietnamesiske kvinder, kan de bekræfte, at de store romantiske middage, duftende roser og chokoladegaverne bliver færre og færre, når ægteskabet er indgået, og kvindernes dag i Vietnam er tilsyneladende noget man skal nyde, inden man for alvor er blevet smedet sammen med en mand. Der er ingen særlig dag for mændene i Vietnam, for som en kvik pige siger ”Kvinderne har to dage i løbet af året – resten er mændenes…”

Kvindernes placering i samfundet er dog i skred i Vietnam, og antallet af kvindelige ledere er stigende, men kvinderne halter stadig bagefter, når det gælder løn og generelle arbejdsforhold. Vietnamesiske kvinder får generelt 50-75% mindre i løn end mændene, uagtet at de har samme arbejdstid, uddannelsesniveau og anciennitet.

Så i stedet for at betragte Kvindernes Dag i Vietnam som et kommercielt romantisk forsøg på lege Valentines Dag, burde de vietnamesiske mænd måske i højere grad arbejde for, at kvinderne fik samme rettigheder og arbejdsforhold som dem selv. Mon ikke den samfundsændring vil kunne kombineres med både blomster og chokolade?

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser