Hanoi Creative City

Hanoi Creative City

Lige ved siden af Luong Yen Busstation findes en 22 etagers bygning, der siden 2015 har transformeret sig fra en spøgelsesagtig fabriksgrund til et centrum for kreativitet i Hanoi. Stedet bliver kaldt Hanoi Creative City. Man ser bygningen på lang afstand, dels på grund af dens højde, men også fordi den smykkes af en kæmpe drage lavet af den tyske graffitikunstneren Julian Vogel.

Bag bygningen er lavet et fantastisk areal med scene for musik og dans, en skaterbane og cafeer, hvor den kreative ungdom kan hænge ud. Væggene og de opstillede containere er overmalet med Street-art, og på ydersiden af den monstrøse bygning fører en rød metaltrappe op til 6. etage. Herfra man se ned i gården med scenen, hvor den levende musik foregår.

Går man ind i bygningen skiftes den hippe avantgardestemning ud med kommerciel underholdning. Her er modebutikker, cafeer og restauranter samt et kæmpe underholdningsområde i to etager kaldet DOO. Her er der klatrevæg, alverdens spil, indendørs golf samt legeplads for de mindste. Her er også et kæmpe 3D galleri, som er sjovest hvis man har medbragt et kamera.

Bygningens 10. etage indeholder desuden fitnesscenter – hvorfra man mens sveden driver af én kan nyde den fantastiske udsigt over byen. Endelig holder en væsentlig del af Hanois kreative kræfter til på 15. sal, hvor der konstant udvikles, forberedes event og tænkes store tanker.

Hanoi Creative City er stadig et nyt projekt, og selv om sammenblandingen af eksperimenterende rock, der trækker tråde helt tilbage til det tyske band Einstürzende Neubauten og minigolf for børnene umiddelbart ikke klinger godt, så fungerer det her. Den eksperimenterende kunst giver netop her plads til udfoldelse for alle, og lukker sig ikke inde i en selvbekræftende boble, som man ofte oplever det. Her når larmen og de uforståelige dansetrin faktisk ud til den almindelige familie, der ikke kan undgå at støde på vej mod legeland.

Creative City har været åbnet for offentligheden siden september 2015 og har allerede afholdt flere arrangementer, – herunder loppemarkeder, danseforestillinger, sportsaktiviteter samt koncerter. Bygningen er leaset for 10 år, og selv om det lyder lovende er der som altid med kultur uden offentlig støtte en risiko for at økonomien vælter projektet. Men engagementet er stort, og vietnameserne i millionbyen nyder at pirre deres nysgerrighed, når nye arrangementer er på plakaten. Og så er det jo heldigt man kan trække ind i ”legeland”, hvis musikken bliver for skinger eller danseforestillingen for sær.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.