Det franske kvarter i Hanoi – et behageligt intermezzo

Det franske kvarter i Hanoi ligger kun et stenkast fra det gamle kvarter, men atmosfæren og stemningen er ganske forskellige. Mens det gamle kvarter præges af hektisk aktivitet, dyttende scootere og gadehandler i de små snævre gader, er det franske kvarter præget af langt mere ro, brede boulevarder og momentvis en pariserstemning.

Det er i det franske kvarter man finder hovedstadens politiske centrum med et væld af offentlige kontorer, ambassader og regeringsbygninger. ”French Quarter” eller Khu Pho Phap bruges stadig om kvarteret, selv om franskmændene er rejst for mange år siden, og navnet er da også passende, når man ser de mange bygninger som franskmændene efterlod.

Enhver kolonimagt sætter sine aftryk for eftertiden, og de ikoniske bygninger som franskmændene efterlod, gennemsyrer da også byen både kulturelt og politisk. Det utrolige ved Hanoi er dog, at bygningerne og arkitekturen er forblevet en levende del af byen. Til trods for at de nok er et vidnesbyrd om en negativ fortid, har byen på fornemste vis integreret og omfavnet den – til glæde for de mange besøgende turister, der virkelig kan få en saltvandsindsprøjtning til æstetikken. Et skatkammer af bygningsmæssige overraskelser og to kulturer, der er flettet uløseligt ind i hinanden.

Kvarteret er et behageligt intermezzo fra det gamle kvarters støj og kaos, og de brede boulevarder indhyllet af høje træer og fortove man faktisk kan gå på, uden at skulle kæmpe med parkerede motorcykler og gadekøkkener, kan næsten virke helt befriende.

Franskmændenes ønske om at opbygge deres egen hovedstad i Indokina betød et farvel til en række gamle vietnamesiske monumenter og bygninger, og kolonimagten erstattede dem med elegante parisiske bygninger, der stadig dominerer bydelen. Det imponerende operahus er nok juvelen med dens grå skifertag importeret fra Frankrig. Trang Tien Street er hovedpulsåren i det franske kvarter, og gadebilledet præges af ”high end” shopping med dyre mærkevare, boghandler, gallerier og cafeer – foruden en række eksklusive hoteller. Her ses unge vietnamesiske yuppie-typer i smart vestligt tøj nyde deres café latte og en croissant eller de mere akademiske typer, der går på jagt efter en nyhed i boghandlen eller i galleriet.

Midt i kvarteret troner Sofitel Legend Metropole Hanoi, der er bygget i 1901 og det første 5 stjernede hotel i Vietnam. Har man ikke råd til at overnatte der, kan man evt. tage en kop kaffe i cafeen eller en drink i baren, og mærke det historiske vingesus i lokaler, der haft så kendte gæster som Charlie Chaplin, Jane Fonda, George H. W. Bush, François Mitterrand, Isabelle de Valvert, Jacques Chirac, Somerset Maugham og Graham Green. Sidstnævnte skrev her den senere filmatiserede ”The Quiet American” og begyndelsen af 70´erne indspillede Joan Baez her ”Where are you now my son?” og hun kan stadig opleves i lobbyen, hvor et af hendes malerier hænger.

Få mere inspiration til ture i og omkring Hanoi i Vietnam.

Se fotos og video fra det franske kvarter herunder:

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser