Ninh Binh, Vietnam.
Ninh Binh, Vietnam.

Ninh Binh

Ninh Binh ligger i den sydlige del af Red River deltaet ca. 95 km (2 timer) syd for Vietnams hovedstad Hanoi. Provinsen er fuld af fantastisk natur, og nogen vil påstå at provinsen byder ind med elementer fra hele Vietnam. Her er både bjerge, floder og kystområder. Ninh Binh er herudover en provins, som emmer af historie og man kan her blive vidne til mere end 1000 års historie. Hovedbyen Ninh Binh kan man komme til med bus, tog eller bil – men det nu i højere grad i nærområdet man finder de mest interessante steder at besøge i provinsen.

Cuc Phuong Nationalpark, Ninh Binh

Cuc Phuong ligger kun ca. 120 kilometer fra Hanoi i sydvestlig retning. Cuc Phuong er ikke alene Vietnam første nationalpark, men også en af de mest imponerende. Regnskoven huser en lang række spændende dyrearter og planter samt grotter og varme kilder. Junglens mange kæmpe træer, der rager op over underskoven er imponerende og mange af dem over 1000 år gamle. Set i lyset af Vietnam historie med krige efter krige, har de overlevet, og står stadig ranke som stolte repræsentanter for skovens andre beboere.

Cuc Phuong Nationalpark har et center for truede pattedyr samt skildpadder og inde i selve regnskoven finder man et væld af fugle, slanger og pattedyr, som man kan efterforske på en trekking-tur eller på cykel.
Nationalparken er på 22.000 hektar og der er lavet fine stier gennem junglen, som gør en trekking tur til en overkommelige udfordring for alle.

Hoa Lu, Ninh Binh

Hoa Lu er Vietnams gamle hovedstad og fungerede som sådan frem til 1010. Den kongelige by ligger 15 km fra Ninh Binh by. Stedet er omgivet af høje kalkstensbjerge, der menes at beskytte Hoa Lu fra invasion. Inde i komplekset er der en ikonisk buegang i indgangen og flere templer, herunder templet Dinh Tien Hoang.

Der er ikke meget tilbage af det gamle kongerige i dag, og det der er, har nok kun interesse for arkæologer. Til gengæld er omgivelserne næsten som et maleri, der omkredses af en ramme af kalkstensklipper.

Bai Dinh Pagoden, Ninh Binh

Ikke mere end 15 km fra Ninh Binh by og 95 km fra Hanoi finder man Bai Dinh Pagoda-komplekset, der absolut er værd at kigge nærmere på. Pagoden er en helt unik arkitektur, der har gjort pagoden kendt i hele Vietnam.

Komplekset består af en gammel pagode og et kompleks af en ny pagode bygget i 2010. Arkitektonisk ligger den nye Bai Dinh Pagode på en grund på over 700 hektar med mere end 20 bygningsværker og mange store arkitektoniske værker. Ud over sin enorme størrelse – Bai Dinh regnes for Vietnams største pagode – er pagoden også en oplevelse af andre grunde. Da stedet er en populær destination for vietnameserne, vil man især i weekenden eller ved specielle lejligheder opleve familieudflugter til pagoden. 

Tam Coc, Ninh Binh

Tam Coc (betyder ”tre grotter”); og er måske en af Vietnams mest spektakulære seværdigheder. Man kan bl.a. tage en sejltur langs Ngo Dong floden, og den vil føre dig gennem et omfattende netværk af vandveje mellem kalkstensklipper, der tårner sig op mellem de flade rismarker. 

Selvom sceneriet stadig ikke helt kan matche Halong Bay i størrelse og antallet af kalkstensbjerge, er Tam Coc mere tilgængelig og mindre turistet. Som navnet antyder, sejler man gennem tre naturlige grotter (Hang Ca, Hang Hai, og Hang Ba), hvoraf den største er 125 m lang. Bådene er typisk roet af en lokal kvinde eller mand, der også sælger broderede varer. Ro-teknikken er lige så speciel som den omkringliggende natur, idet roerne bruger deres fødder, når de ror.

Oplev det hele på 3 dage

Nu kan du opleve alle 4 steder i Ninh Binh på bare 3 dage. Vi har samlet det hele i en pakke med transport, privat guide, overnatninger, måltider og seværdigheder – du skal ikke tænke på noget, blot følge, lytte og stille spørgsmål til dig guide.

Har det interesse, så skriv til os via formularen herunder.

Stil spørgsmål - eller få et uforpligtende tilbud

Få et uforpligtende tilbud eller send os dine spørgsmå. Udfyld formularen herunder, så vil Thomas, Michael eller Kenneth vende tilbage hurtigst muligt.

Bestil tilbud
Team Vietnam Rejser

Hey! Inden du smutter...

Få seneste nyt om corona situationen, tips og tricks og spændende rejser til Vietnam. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Hey! Inden du smutter...

Få seneste nyt om corona situationen, tips og tricks og spændende rejser til Vietnam. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere