fbpx

Mekong Floden - Mekong Deltaet

Mekong floden har sit udspring helt oppe i Tibet, men løber både gennem Kina, Burma, Laos, Thailand, Cambodia, og det sydlige Vietnam. Mekong floden er mere end 4.500 km lang, og løber ud i det Sydkinesiske hav.

Mekong har fået navnet “De ni dragers flod” (Song Cuu Long, på Vietnamesisk), efter de 9 mindre floder, som Mekong floden deles i, inden den løber ud i havet.

Mekong floden har et frodigt og frugtbart landskab, der gør, at Mekong deltaet er, om ikke det vigtigste, så et af de vigtigste områder for det Vietnamesiske landbrug. Mekongdeltaets areal er idag næsten på størrelse med Danmark.

Deltaet er et af Vietnams tættest befolkede områder. Markederne i området bugner af friske fisk, grøntsager og frugter i alle afskygninger. Det største udvalg af frugt og grønt på markederne, finder du i marts.

I det sydlige Vietnam incl. i deltaet, kan de lokale høste ris 3-4 gange om året, hvor det i nord, kun er muligt at høste 2 gange om året.

Hotel, homestay eller bungalow i Mekong

VOres ture starter alle med at vi henter dig i Ho Chi Minu Der er flere muligheder for overnatning i 

Cykeltur i Mekong Deltaet

En rigtig god måde at opleve Mekong på er selvfølgelig via floden, men en cykeltur giver en helt anden oplevelse af Mekong og de lokale.

Jeg anbefaler klart en tur der inkludere både båd og cykel.  

Når du bor på homestay i Ben Tre eller i bungalow i Can Tho, er der en cykeltur inkluderet.

Billeder fra Mekong Deltaet