Vaccinationer for rejser til Vietnam

Når man rejser til Vietnam bør man overveje hvilke vaccinationer man skal have. Behovet for vaccinationer afhænger dels af rejselængden samt af det område man skal rejse i. Nedenstående vaccinationsanbefalingerne skal betragtes som et minimum. Desuden er det vigtigt at inddrage dine aktiviteter som en del af risikovurderingen.

Længden af rejsen

Inden din rejse til Vietnam anbefales det, at du får en vaccination mod Difteri-Stivkrampe og Hepatitis A. Skal du opholde dig 1 måned i Vietnam, anbefales det at du yderligere vaccineres mod Hepatitis B. 

Ved ophold i Vietnam i mere end 6 måneder anbefales yderligere at få en Tyfus vaccination. Malaria er en risiko i visse områder af Vietnam. 

Skal du rejse til et af disse områder anbefales det at tage Malaria-forbyggende piller uanset rejsens længde. 

Japansk Hjernebetændelse forekommer normalt mellem maj til og med oktober i hele landet. Hvis du skal afrejse i dette tidsrum i over 1 måned tilrådes vaccination mod Japansk Hjernebetændelse.

Vaccinationer

Rejselængde 1 uge 1-4 uger 1-6 mdr. Mere end 6 mdr.
Difteri stivkramper
Hepatitis A
Hepatitis B
()
Malaria piller
()
()
()
Japansk hjernebetændelse
Tyfus
()
()

Malaria i Vietnam

Der er risiko for Malaria i hele Vietnam året rundt undtaget større byer (Da Nang, Haiphong, Hanoi, Ho Chi Minh City (Saigon), Nha Trang, og Qui Nhon). Red River- og Mekong-deltaet, kystområder i den centrale del af landet er generelt også risikoløse. I disse områder anbefales beskyttelse mod myggestik.

Her anbefales du at tage Malaria-piller;

Der er højere risiko i de sydlige områder i følgende provinser:
Dac Lac, Gia Lai, Khanh Hoa, Kon Tum, Lam Dong, Ninh Thuan, Song Be, Tay Ninh.

Du kan beskytte dig mod myg ved at sove under myggenet og at bruge myggespray. Myggene stikker som regel omkring solopgang og nedgang, og det er derfor en god ide at være ekstra opmærksom på forebyggelse af myggestik i disse tidsrum.

Japansk Hjernehindebetændelse

Der er risiko for Japansk Hjernebetændelse mellem maj og oktober i hele Vietnam.

Japansk Hjernebetændelse er et alvorligt virus, som smitter gennem myggestik. 

I de områder, hvor der forekommer Japansk Hjernebetændelse er det derfor vigtig at beskytte sig mod myggestik – især for de rejsende, der pga. kortere ophold har bortvalgt at få en vaccination mod Japansk Hjernebetændelse. 

Myggestiks- forebyggelsen følger de samme principper som Malariaforebyggelse, dvs. brug af myggespray og myggenet.

Fandt du ikke det du ledte efter?

Stil spørgsmål - eller få et uforpligtende tilbud

Få et uforpligtende tilbud eller send os dine spørgsmå. Udfyld formularen herunder, så vil Thomas, Michael eller Kenneth vende tilbage hurtigst muligt.

Bestil tilbud
Team Vietnam Rejser
Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere