Phong Nha Ke Bang Nationalpark - central Vietnam
Phong Nha Ke Bang Nationalpark - central Vietnam

Phong Nha-Ke Bang Nationalpark

Phong Nha-Ke Bang Nationalpark er 85.754 hektar stor og deler grænsen mellem Laos og Vietnam med Hin Namno Nature Reserve på den laotiske side. Nationalparken er noget af et geologisk vidunder, og er af samme grund siden 2003 at finde på UNESCO´s World Heritage liste.

Nationalparken er et naturområde med et væld af blomsterarter, over 800 arter af hvirveldyr, 154 arter af pattedyr, 117 arter af krybdyr, 58 padder, 314 arter af fugle og 170 arter af fisk.

Landskabet er dannet af uberørt natur med kalkstensplateauer og tropiske skove og under overfladen gemmer der sig en række spektakulære fænomener som underjordiske floder samt en række grottesystemer så store, at de i sig selv udgør en eventyrlig verden, der blot venter på at blive udforsket. De mest berømte er Son Doong, Paradise Cave, Hang En og Phong Nha Cave. Son Doong Cave er parkens mest omtalte grotte og blev først udforsket i 2009. Grotten regnes for verdens største.

Økoturismen i Phong Nha-Ke Bang Nationalpark er bygget op omkring ture med bjergbestigning og trekking til de mange huler og grotter i området og muligheden for at se og opleve floraen og faunaen på tæt hold.

Phong Nha-Ke Bang Nationalpark er ikke fuldstændig tilgængelig endnu. Området ligger tæt på grænsen til Laos, og parken har en af de højeste koncentrationer af ueksploderede bomber i verden. I øjeblikket er det derfor ikke tilladt at vandre eller trekke gennem parken uden en rejsearrangør med licens.

Enorme grotter og underjordiske floder

Phong Nha-Ke Bang er kendt for sin hule og grotte-systemer, som består af mere end 300 huler og grotter, hvoraf flere stadig er uudforsket. Son-Flodeen og Chay-Floden er de vigtigste floder, og de fleste af hulerne her er blevet formet af Son og Chay. Der er fantastiske vandløb, kilder og vandfald i Phong Nha-Ke Bang f.eks. Gio vandfaldet og Madame Loan vandfaldet.

Son Doong Cave (verdens største grotte)

Son Doong er den absolutte mest kendte og omtalte grotte i nationalparken. Grotten blev opdaget af Ho-Khanh, en lokal landmand, i 1991 og betragtes i dag som verdens største grotte. Flere tv-stationer har besøgt grotten, og den har dermed været med til at markedføre et af de mest betydningsfulde geologiske områder i verden.

Der skulle dog gå næsten 20 år, inden et hold britiske forskere fra British Cave Research Association undersøgte grotten og dermed kunne fastslå dens unikke størrelse.

Son Doong grotten overhaler således Deer Grotten i Malaysia med sin imponerende størrelse. Det største kammer i Son Doong er over fem kilometer langt, 200 meter højt og 150 meter bredt. Grotten har kun været åben for offentligheden siden 2013. En trekking tur i Son Doong byder på en magisk oplevelse af uvirkelige kalkstenslandskaber, forunderlige og skulpturelle drypstensformationer, der hænger surrealistisk fra grottens loft. En jungle midt i en grotten synes næsten så uvirkelig, at man skal se det for at tro det.

Der arrangeres ture på 5 dage (4 nætter) til Son Doong, og selv om turen er i et roligt tempo med masser af tid til at nyde sceneriet, kræver det at man er i form, og har en vis erfaring i trekking. Deltagelse i en 5 dages ekspedition koster 3000 USD.

Tu lan Cave

Tu Lan Cave grottesystemet ligger 70 km fra Phong Nha Ke Bang National Park, ved siden af landsbyen Tan Hoa. Kun ét selskab har ret til at arrangerer ture her, hvilket betyder, at man oplever det fantastiske vildnis for sig selv.

Junglen er varm, og vandet er forfriskende og en tur til Tu Lan byder på alt, hvad en rigtig eventyrer søger. Når man går ind i den dis-omsvundne jungle er det som at træde ind i en gådefuld virkelighed med underjordiske floder og dybe huler. Tu Lan Grotten inviterer til både trekking og bjergklatring og tre dage og 2 nætter koster 330 USD.

Hang Va

Hang Va blev først opdaget i 2012 , og hvis man ønsker oplevelsen af drypstensformationer, der siges at være smukkere end i Son Doong, begynder turen med en vandretur til grotteåbningen, hvor man klatre ned med reb. Herefter skal flere floder passeres. Med andre ord, – der er lagt op til en uforglemmelig oplevelse, der både kræver man er trænet i trekking og mentalt klar til en uforglemmelig naturoplevelse ud over det sædvanlige.

Phong Nha Cave

Denne grotte har lagt navn til nationalparken, og er bl.a. blevet berømt for klippeformationerne ”Løven”, ”Royal Court” og ”Buddha”. Grottesystemet er 7729 km langt og indeholder 14 forskellige grotter, der for de flestes vedkommende er formet af Chay-floden. De 14 grotte-rum forbindes af en underjordisk flod, der forgrener sig i alle retninger.

Thien Duong (Paradise Cave)

Thien Duong Cave kendes bedst under navnet Paradise Cave og er først opdaget for nyligt. Før opdagelsen af Son Doong, blev det betragtet som den største og længste hule i Phong Nha-Ke Bang. Nogle af de smukkeste og mest spektakulære drypstensformationer findes i Thien Duong.

Grotten blev opdaget af en lokal mand i 2005. De første 5 km af grotten blev udforsket af British Cave Research Association samme år. Senere i 2010 blev mere end 31 km udforsket. Grottens højde kan nå helt op på 100 meter og bredden 150 meter. De britiske grotte-forskere var imponeret af skønheden i klippeformationerne inde i hulen, og de kaldte den derfor “Paradise Cave”.

Hang En Cave

Hang En Cave er verdens 3. største grotte og er hurtigt blevet en af ”must-see” attraktionerne, når det gælder naturlige vidundere i Vietnam. Man overraskes og imponeres af dens størrelse, og med mere end 300 millioner år på bagen, byder grotten på et sandt skatkammer af fascinerende fosiler samt udsigter, der kan virke lamslående og svære at beskrive med ord.

Hang En har VIP status i nationalparken og er blandt andet feteret med omtale i National Geographic, The New York Times, Lonely Planet, Dailymail, og for nylig på Good Morning America, for mere end 6 millioner seere. Desuden er grotten brugt som location i Hollywood blockbusteren Pan (2015).

En tur gennem Hang En Cave på to dage med en overnatning koster ca. 285 USD.

“Nogle professionelle sportsfolk mener, at kun førstepladsen gælder – for ingen husker nr. 3. – Når det gælder grotter, så er den 3. største i verden en uforglemmelig oplevelse.

Grotten findes i Vietnam (lige som verdens største grotte), og hedder Hang En og er del af Phong Nha-Kẻ Bàng nationalpark.

At tage på trekkingtur i Hang En, er ikke blot en fysisk udfordring, hvor man ind i mellem får sved på panden, men det er også et indblik i et andet univers – en slags parallelverden med eget klima, en fantastisk jungle og turkisblåt vand ved den gule sandstrand. Jo Hang En Cave byder på lidt af hvert.

Hang En ligger i Quang Binh provinsen i det centrale Vietnam, og er en gigantisk grotte med en bredde på mere en 1 ½ fodboldbane og 100 meter i højden.

En tur i Hang En indeholder trekking af små stier i kalkstensgrotten og langs med og i de underjordiske floder.

Mens verdens største Grotte Son Doong Cave er en dyr fornøjelse at prøve kræfter med er Hang En mere prisvenlig og har samtidig en sværhedsgrad, som gør at de fleste eventyrer kan være med.

Vores udsendte videoreporter har lavet denne video fra Hang En.”

Program

Program: Paradise Cave - Phong Nha Cave

08:30 – 11.30: We will pick you up from Lake House and then transfer you to Paradise Cave – the longest dry cave in Asia (located in Phong Nha – Ke bang National Park’s core zone).

You will then be taken by golf cart (1.6km) from the main gate through the jungle, to where you will then climb to the mouth of the cave; a climb that boasts spectacular views of the mountainous region around the cave.

12:30: Lunch at a local restaurant in Phong Nha village. Here you will enjoy a traditional Vietnamese dish. Vegetarian option available. Please contact us in advance if you have any dietary restrictions and we will do our best to accommodate you.

13:30: Depart for Phong Nha Cave. You will then take a 25 minute ride to the cave via traditional dragon boat. This cave is called a water cave as it exhibits an underground river. After going into the cave by boat, you will explore 300 meters into the cave on foot. Then, you will be taken back by boat. This cave  is famous for its spectacular rock formations. It has been given names such as the “Lion”, the “Fairy Caves”, the “Royal Court”, and the “Buddha”.

16:30: Back to Lake House, End of the tour.

Tour included:

  • Private car transfer 
  • English speaking tour guide 
  • Lunch
  • Entrance tickets
  • Boat trip as mentioned in program
  • 1 bottle of water/pax/day

Tour Excluded: 

  • Tip for guide and driver
  • Personal expenses
  • Others not mentioned

Med forbehold for tastefejl, samt pris og program ændringer.

Bestil et tilbud på Paradise Cave - Phong Nha Cave

Få et uforpligtende tilbud eller send os dine spørgsmål. Udfyld formularen herunder, så vil Kenneth eller Michael vende tilbage hurtigst muligt.

Bestil et uforpligtende tilbud på tur
Har du nogle ønsker til turen eller andre bemærkninger?

Se vores andre ture i Vietnam

Vietnam byder på alt fra spændende historiske byrundture, fantastiske madoplevelser, til cykelture på landet, trekking/vandrring i bjerge og skov, mini-krydstogt på Halong Bugten, Mekong Deltaet og selvfølgelig badeferie.

Comments are closed.

Bestil et uforpligtende tilbud

Bestil et uforpligtende tilbud
Team Vietnam Rejser
Kontakt information
Antal rejsende
Skal vi hjælpe med flybilletter?
Har du nogle ønsker eller andet?
Udfyldes kun hvis du har trykket "ja tak" til flybilletter

For at kunne give et uforpligtende tilbud på fly, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.