fbpx

My Son Ruinerne

My Son tempelkompleks

Er der noget så fascinerende som en for længst overstået æra, der pludselig titter frem med sine ældgamle fragmenter af skønhed, og minder én om, hvor lidt man selv fylder i verdenshistorien. Sådan et sted er My Son, der ligger 80 km. fra Da Nang og 50 km. fra Hoi An.

Oprindeligt er My Son bygget af Cham Kongeriget, som havde 54 stammer. Alle stammerne dyrker hinduismen. Mange af Cham-folket kom fra Indien, og bosatte sig i Vietnam og byggede her denne elegante helligdom. Herudover har de bygget hundrede af templer rundt om i skovarealet. Templerne i My Son blev bygget mellem det 4. og 14. århundrede.My Son er ca. 2 km. i diameter og området blev først opdaget i 1885 af franskmændene, og der skulle gå mere end 100 år før området blev åbnet for offentligheden. I dag kommer her mange turister, og der arrangeres bl.a. danseoptræden, for de der gerne vil have en den indsigt i Cham-folkets kultur.

Det hellige sted er omgivet af bjerge og indeholder ikke mindre 70 tårne opdelt i klynger – men bygget efter samme princip. My Son blev åbnet for offentligheden i 1995, og er siden blevet besøgt af millioner af turister.

Desværre blev området sønderbombet i 1969 af amerikanerne, og de fleste tårne kollapsede eller blev stærk beskadiget. Der har senere fundet flere renoveringer sted, og i 1999 blev stedet officielt en del af UNISCOs verdens kulturarv.

Området er et spektakulært syn, og selv om My Son må affinde sig med lillebrorrollen i forhold til Angkor Wat i Cambodja, er der bestemt lagt op til en af de helt store oplevelser, hvor det ikke er svært at finde den Indiana Jones frem.

Er ens base Hoi An, kan turen tilbage passende gøres via floden Thu Bon, hvor der er mulighed for at besøge lerpotte-landsbyen Thanh Ha, samt landbyen Kim Bong med lange traditioner inden for træskæreri og bådebyggeri.

PROGRAM

08.00 Pick up fra dit hotel og afsted til til My Son Sanctuary, Vietnams vigtigste sted for det antikke kongerige Champa.

9.30: Vi ankommer til My Son – omgivet af de vidunderlige bjerge, 48 km vest for Hoi An. My Son blev valgt som et religiøst center, bygget i det sene 4. århundrede under Cham’s King Bhadravaman. Det er et stort religiøst kompleks med over 70 tårne og templer af forskellige arkitekturer. Vi vandre gennem de udførlige udskæringer og skulpturer af Cham-folket, og ser det Gamle Tårn i Cham.

Vi tilbringer 2 timer for at nyde og opdage skønheden i de antikke bygninger ved Champa Kingdom med vores tur guide.

Valgfri 01: Tilbage til Hoi An i bil. Afslut din tur!

Valgfri 02: 12.00: Efterlader My Son til Cau Lau bådestation og tager en sejltur på Thu Bon floden. Du kan besøge de lokale folks liv og føle den friske luft. Du vil have frokost før du stopper for at besøge på Kim Bong træskærerlandsby.

14:30: Bådturen slutter på Bach Dang Bådstation. Afslut din tur!

 

Vælger man bådturen tilbage til Hoi An er der et tillæg på $14 

TUREN INKLUDERER

 

TUREN INKLUDERER IKKE

 

PRIS

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.