fbpx

Hue City Tur

HUE CITY TUR

Den charmerende og stemningsfulde kejserlige by Huế er placeret ved bredden af Perfume-floden. Byen der var hovedstad for Kejserdynastiet Nguyen, evner stadig at genskabe stemningen af fortidens storladenhed til trods for, at mange af de fineste bygninger blev ødelagt under Vietnamkrigen. Huế er selvfølgelig placeret på UNESCO´s verdensarvsliste og fremstår malerisk og poetisk, når man slentrer rundt inden for byens murer.

Der er noget poetisk over en by, hvis vigtigste vartegn er en flod, og poesien bliver ikke mindre, når floden har fået tilnavnet Perfume River, flodens oprindelige navn er imidlertid Huong River. I efteråret falder orkideblomster i vandet og føres med strømmen, hvilket giver floden en parfume-lignende aroma, deraf øgenavnet.

Hvis du er historie nørd, eller bare elsker at gå på opdagelse i eksotiske kulturer, så er Huế – Vietnams tidligere kejserlige hovedstad absolut et af de steder du må besøge i Vietnam. Byen er den enestående demonstration af den magt der forsvandt med det kejserlige imperium, herunder et kompleks af monumenter, grave og pagoder, der tiltrækker turister fra hele verden.

Fæstningsanlægget indtager et stort afgrænset område på den nordlige side af Perfume River; Anlægget består af fire citadeller og komplekset indeholder både kongelige paladser og helligdomme samt den forbudte by. Turister forventes at tilbringe mindst én dag hvis de vil besøge hele komplekset.

Kejseren ønskede at genskabe, i mindre form, en kopi af den forbudte by i Beijing. Titusinder af arbejdere blev indkaldt til at grave en voldgrav og jordvolde til at danne den ydre omkreds af citadellet. Senere blev jordvoldene erstattet af en to meter tyk stenmur. På grund af landskabets form, er citadellet placeret mod øst mod Perfume-floden (i modsætning til den forbudte by i Beijing, som står mod syd). Kejseren besluttede at lave sit eget palads inden for murene af citadellet langs den østlige side nærmest floden.

Byen og alle de arkitektoniske vidundere fik dog en krank skæbne i 1968, hvor de amerikanske styrker i Vietnam, reagerede på den kommunistiske overtagelse af Hue, og beordrede byen generobret. Amerikanske bomber sprængt størstedelen af byen i murbrokker, og kun en håndfuld af bygningerne undgik bomberegnen.

Udover at besøge de gamle monumenter og grave byder Hue også på meget andet. Man kan f.eks. bade og slikke solskin på nogle af Vietnams smukkeste strande – Thuan An og Lang Co. Desuden er der nogle varme kilder (Thanh Tan i Phong An, Phong Dien), hvor man kan slappe af efter en lang gåtur langs floden, hvis man da ikke har taget en rolig bådtur på floden og nydt byen fra vandsiden.

HUE BYRUNDTUR

PROGRAM

08.00: Vores guide henter dig i privatbil på dit hotel. Vi begynder dagen med at besøge Minh Mang-graven, der viser en balance mellem landskabspleje og arkitektur, som er uovertruffen blandt de almindelige gravsteder i Hue.

 

10.00: Vi besøger Khai Dinh-graven, der er berømt for sin imponerende betonstruktur, og som har elementer af østlig kunst blandet med vestlige design.

 

12.00: Vi køre tilbage til centrum af byen til frokost på en lokal restaurant og slapper af inden vi fortsætter.

13.30: Efter en kort køretur, besøger vi Citadellet, der er bygget af Nguyen-dynastiet fra 1805 til 1945, som nu er blandt relikvierne til den gamle hovedstad Hue.

15.30: Din private bil tager dig til Thien Mu pagoden, en af de ældste religiøse bygninger med sit berømte syv etagers ottekantede tårn.

16.00: Tid til sejltur langs Perfume River

16.30: Vi ankommer til hotellet. turen slutter.

TUREN INKLUDERER

 • Privat transport
 • Engelsktalende guide
 • Privat dragebåd
 • Vietnamesisk frokost
 • Indgangsbilletter

TUREN INKLUDERER IKKE

 • Drkkevarer.
 • Personlige udgifter
 • Alt der ikke er nævnt under “inkluderet”
 • VAT
PRIS
Pris pr person ved 2 personer $86
Pris pr person ved 4 personer $77
STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
 • Ønsker du tilbud på flyrejse?

  Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.