Transport i Vietnam

Der er flere muligheder for transport rundt i Vietnam, både bus, tog og fly er nemme måder at komme rundt på.

Open Bus

Med en "open bus ticket" kan du hoppe af og på bussen, når du har lyst.

Køb f.eks. en billet fra Hanoi til HO Chi Minh City med stop i Hue, Hoi An, Nha Trang og Mui Ne. Billetten er gyldig i 30 dage, og du skal blot bekræfte din afgang fra det sted, du ønsker at rejse fra. De anbefaler man bekræfter 1-2 dage i forvejen, for at være sikker på, at der er plads, men ofte kan man booke samme dag.

Open Bus er klart den billigeste løsning, hvis du skal gennem hele Vietnam med flere stop.

Tog

Tager du toget kan du vælge mellem:

 • Seat
 • Hard sleeper
 • Soft sleeper

Seat kan jeg ikke anbefale. Jeg har siddet på en togtur der tog 1,5 time, og det var ikke behageligt, så overvej at sidde i 13-16 timer. Bemærk, at det ikker er DSB sæder, men træsæder.

Hardsleeper har jeg personligt ikke nogen problemer med. Du ligger på en tynd madras, som for mange vil være helt okay.

Soft sleeper er den bedste og dyreste løsning. Den er dog ikke meget dyre end hardsleeper, så er du ikke på et virkelig skrabet budget, og kan du ikke sove på en hård seng, så vælg soft sleeper.Fly

Det er selvfølgelig også muligt at flyve indenrigs i Vietnam til rimelige penge. Nogle bliver dog skuffet, når de ser priserne, fordi de hjemmefra, eller fra andre de har mødt på rejsen, har fået oplyst, at man kan rejse fra en den ene ende af landet til den anden for blot en par hundrede kroner. Det kan man ikke.

Den billigste jeg har fundet idag (28/09-2015) er små 350 kr. for en enkelt billet.Når du rejser på egen hånd gennem Vietnam, vil du blive mødt med mange smil, vinkende børn og ældre. De er venlige og imødekommende, selvom de ikke snakker engelsk.

Du vil også møde skolebørn eller studerende, der vil øve deres engelsk med dig, eller cykle om kap. Det er en sjov og spændende oplevelse, at rejse på egen hånd.

Motorcykel
Flere og flere vælger at købe en brugt motorcykel, og køre ned eller op gennem Vietnam. Det er en rigtig god måde, at se Vietnam på.

Er man ikke god til tegn eller kropssprog er det en god idé med en god tålmodighed eller en lokal guide.

Cykel
Lige som du på motorcykel kan tage turen op eller ned gennem Vietnam, kan du gøre det på cykel.

Husk
Det er nok ikke nogen overraskelse for de fleste, at Vietnam har et varmt og vådt klima. Det bliver tidligt varmt og solen står lige på, mens du cykler og nyder den smukke natur. Men sørg for at beskytte dig mod solen, ellers bliver din tur hurtigt ødelagt af forbrændinger, og du får andet at tænke på end at nyde naturen, kulturen og de mange venlige mennesker.

Når du rejser på egen hånd, så husk:
 • Lappegrej
 • Regntøj
 • Lange bukser
 • Langærmet trøje
 • Strømper og sko
 • Myggespray
 • Kort over VIetnam
 • Kontanter

God tur. 😀

Vi kan selvfølgelig hjælpe med både bus, tog, flybilletter, motorcykler og cykler.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

Navn*

Email*

Evt. tlf (Valgfri)

Besked

Ønsker I pris på fly fra Danmark, skriv venligst også jeres fulde navne som de står I jeres pas inkl. fødselsdato. (Valgfri)