Halong Bay – lige så mange tilbud som antallet af øer

Halong Bay er klart Vietnams største turistattraktion, og det er der mange gode grunde til. Halong Bay betragtes som en af de smukkeste naturlandskaber i verden, og et Halong Bay cruise er et ”must-do” på for mange rejsende.

Forestil dig det smaragdgrønne vand krydret med omkring 3.000 små kalkstens-øer drysset med let hånd over hele bugten. Bugten byder desuden på talrige grotter, laguner, bugter og koralrev.

Halong Bay har selvfølgelig sin plads på UNESCO´s verdensarvsliste og har for nylig modtaget den ære at blive kåret som en af de nye syv naturlige vidundere i verden, og er derfor ikke overraskende en af de mest populære attraktioner i Vietnam.

Men når man skal nu skal kaste sig ud i et cruise, vil man hurtigt erfare, at tilbuddene er lige så mange som øerne, der i forskellige størrelser og sære faconer rager op af vandet. Det kan være svært at vælge, for priser, ruter, mad, service og tid er blot nogle af de faktorer man skal tage stilling til.

I princippet er udsigten til det fantastiske naturlandskab den samme, hvad enten du har bestilt et 2 stjernet eller 6 stjernet cruise, men så ophører også ligheden mellem den billige ”low-budget” løsning og den lidt dyrere mellemløsning. Og da de fleste kun får Halong Bay set én gang i deres liv, må argumentet være, at en af verdens 7 naturvidundere opleves bedre i en sofa end på en bænk…

Følgende forhold kan anbefales at undersøge, inden man vælger sit cruise;

 • Hvilket cruise passer til dit/jeres budget?
  • Der findes ture der prismæssigt svinger fra 60 USD til flere hundrede. Det siger sig selv, at skibets indretning, service og mad afhængig af, hvad man betaler. De billigste ture, der oftest vælges af backpackere er ikke nødvendigvis det Vietnam Rejser anbefaler. Kahytterne er små, maden dårlig, og ofte er skibene ikke særlig rengjorte. Hertil skal medregnes, at disse cruises kan være en larmende oplevelse med ”happy Hour”, kulørte lamper og karaoke-sang til langt ud på natten. Vi mener dog, at oplevelsen bliver væsentlig større, hvis man ofrer lidt flere penge på turen.
 • Hvor meget tid vil du/I bruge i Halong Bay?
  • Krydstogterne udbyder ofte 1, 2 eller 3 dage på bugten. Endagsturen svarer til ca. 4 timers sejllads, hvortil skal regnes 2×4 timers transport fra Hanoi. Man sidder altså dobbelt så lang tid i bus som på båden, og vi anbefaler da også, at man tager mindst 2 dage, for at få så meget ud af oplevelsen som muligt, og for at undgå stress. To- dages turen giver ud over den store oplevelse, det fantastiske view og en række fine aktiviteter også mulighed for afslapning i kahytten, på soldækket eller i baren. 3 dages togtet foretrækkes af dem, der gerne vil have hele paletten af aktiviteter, men som også synes, at det afstressende liv ombord er vigtigt. På dette togt er der rige muligheder for at lade oplevelserne bundfældes.
 • Skal man booke ved et rejsebureau eller gøre det selv?
  • Vil man booke sin tur selv, kræver det, at man sætter sig ind i bustiderne til Halong Bay, og det fordrer i hvert fald ét busskift. Når man så når frem til kajen, vil man skulle tage stilling til de mange tilbud fra diverse turagenter, og valget kan være svært og stressende. Alle lover selvfølgelig guld og grønne skove. Bestiller man derimod hos et pålideligt rejseselskab, kan man regne med, at en del af udfordringerne med transport og valg af krydstogt er i gode hænder hos folk, der har erfaringer med de forskellige cruises. Vietnam Rejser har i flere år sendt rejsende til Halong Bay, og vi har selv været på langt de fleste cruises og ved, hvad vi taler om.
 • Faciliteter og service – hvad skal jeg/vi kigge efter?
  • De fleste krydstogter udbyder samme faciliteter og services. Men sandheden er, at man får meget mere for pengene, hvis man vælger en 4 stjernet tur end en 2 stjernet. Maden er langt bedre, rengøringen er i top, kahytterne er større – evt. med balkon, og toiletforholdene er både større og bedre – ofte suppleret med jacuzzi. Personalet er bedre til engelsk, og guiden mere opmærksom på de spørgsmål og forventninger man måtte have.
 • Hvad med sikkerhed?
  • Som udgangspunkt er et krydstog sikkert, og der stilles krav til selskaberne i forhold til bådenes sikkerhed.
 • Har det betydning, hvilken rute skibet sejler?
  • De forskellige selskaber har deres egne ruter, og da bugten er enorm, mærker man kun den intense trafik ved afgang og ankomst til kajen. Undervejs er der indlagt aktiviteter som besøg i grotter, badning på strand eller fra båd, besøg i en af de flydende landsbyer (som oftest kun har krydstogtskibene som eneste eksistensgrund) Turister vil som udgangspunkt gerne præsenteres for det autentiske, og her spiller de flydende landbyer en vigtig rolle. Et faktum er dog nok, at kom krydstogtskibene ikke forbi, var der heller ingen landsbyer. Herudover kan aktiviteterne være besøg på en perlefarm og kajaksejlads .
 • Har årstiden betydning?
  • Halong Bay lukker aldrig, og der kan købes ture året rundt. Om sommeren fra maj til august kan man risikere at komme afsted på en dag med regn, – et regnskyl behøves dog ikke at ødelægge oplevelsen. Vælger man derimod vintersæsonen (december og januar), så vil det værre koldere (15-20 grader), og det er ikke sikkert man får behov for solcreme, ligesom der er nok ikke lagt svømning ind i programmet. Til gengæld kommer der næsten ingen regn. I foråret fra februar til april er der tørt, og den hårde varme er endnu ikke sat ind. Mange vælger denne årstid, og antallet af besøgende på Halong Bay er størst i denne periode. I efteråret fra september til november er risikoen for regn mindre, men der kan ind imellem komme en storm, som må lukke bugten for turister.
STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
 • Kontakt os her

  Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
 • Vietnam Rejser - Kontakt os
 • Ønsker du tilbud på flyrejse?

  Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser