Forkromede hylder, lysstofrør og muzak

Hvis man vil gøre sine indkøb i Vietnam i en butik, hvor alt handles under ét tag, så er Big C Supermarked det perfekte valg. Supermarkedet er en del af en kæde, der operere i store dele af verden – såsom Thailand, Argentina, Uruguay, Brasilien, Colombia, Frankrig, Madagaskar, Mauritius og altså Vietnam.

Hvis man tror, at det så blot er en enorm Bilka man entrere, så må man tro om igen, for den kaosagtige tilstand man oplever i så mange sammenhænge i Vietnam, genfindes også her. Begrebet ”nudging” er bestemt ikke nået til Vietnam endnu. Nudging er kendt som en manipulerende påvirkning af kunderne, der bl.a. består i varernes placering, hvilket ubevidst skal få de handlende til at købe mere.

I Big C er den eneste manipulation, at de mange hylder og reoler ved første øjeblik kan virke som, der er styr på tingene. Virkeligheden er dog en IMG_5900ganske anden. Midt i grøntsagsafdelingen finder man f.eks. en ”ø” af slik og midt i herretøjsafdelingen en kasse med shampoo. Og sådan bliver man konstant overrasket. De mange ansatte, der summer rundt overalt har selvfølgelig heller ikke en chance for præcist at vide, hvor de enkelte varegrupper er, så efter at have spurgt tre forskellige ansatte om vejen til et strygebræt, og fået tre forskellige retningsangivelser, opgiver man.

Big C er en moderne version af The Old Quarter bare med forkromede hylder, lysstofrør og muzak i højtalerne – men kaos og uforudsigeligheden er præcis den samme.

Priserne er billige, og supermarkedet praler af, at alt kan handles ved dem. En lille research viste dog, at det ikke helt var sandt. Noget så almindeligt for en europæer som Aftershave er nemlig ikke til opdrive her – eller for den sags skyld andre steder i Hanoi. En ting er det, at Vietnameserne ikke bruger aftershave, men at de ingen anelse har om, hvad det er, kan kun undre…

Har du lyst til en helt særlig indkøbstur, hvor jagten på varerne måske i virkeligheden er den mest geniale nudging man kan udsættes for, så finder du Vietnams største BigC Thăng Long Supermarket her;

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser